Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΡΘΡΟ ΣΟΚ NEW STATESMAN «Η Merkel πιο επικίνδυνη ηγέτιδα μετά τον Hitler» !

Δριμύτατη επίθεση από το βρετανικό NEWSTATESMANστην καγκελάριο της… λιτότητας Η Angela Merkel «εξολοθρεύει την ανάπτυξη», υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό NEW STATESMAN καταγγέλλοντας την «μανία» που έχει η καγκελάριος με τη λιτότητα και χαρακτηρίζοντάς την «την πιο επικίνδυνη ηγέτιδα της Γερμανίας μετά τον Hitler»

Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Hitler ντυμένη σαν τον «Εξολοθρευτή», το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Arnold Schwarzenegger. «Η μανία της AngelaMerkelγια τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση», γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930. Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής MehdiHasanδιερωτάται ποιος ηγέτης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Mahmud-Ahmedinejad, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον Kim Jong-un της Β Κορέας. «Η απάντηση είναι: μια πρώην χημικός, λάτρης της όπερας με αβρούς τρόπους που κατέχει το αξίωμά της εδώ και 7 χρόνια. Ναι λοιπόν, ας περάσει στη σκηνή η καγκελάριος AngelaMerkelτης Γερμανίας, η λύση της οποίας για την δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης έχει φέρει την ήπειρο-ίσως και όλον τον κόσμο- στο χείλος μιας 2ης Μεγάλης Ύφεσης».

«Ας με συγχωρέσει ο Mike Godwinκαι ο ομώνυμος κανόνας του, αλλά η Merkel είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Hitler», προστίθεται στο άρθρο.

Ο Godwin είναι ένας Αμερικανός δικηγόρος που διατύπωσε τον «κανόνα» πως «όσο επιμηκύνεται μια Διαδικτυακή συζήτηση, η πιθανότητα μιας σύγκρισης που θα περιλαμβάνει τους ναζιστές και τον Hitler προσεγγίζει τη μονάδα». «Οι 8 προκάτοχοί της, από τον Konrad Adenauerμέχρι τον Gerhard Schröder, επέβλεψαν ένα κατασκευαστικό θαύμα στην χώρα και την αποκατάσταση της φήμης της Γερμανίας στο εξωτερικό. Υπό την Merkel όμως η χώρα βρίσκεται και πάλι απομονωμένη», καταλήγει ο Hasan, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία προκαλεί εξίσου το μίσος και το φόβο.

Υ.Γ.: όταν μιλάμε στην Ελλάδα κάποιοι για Δ’ Ράιχ είμαστε γραφικοί!

Γράφει η Σοφία Τ.
http://olympia.gr