Ρεβίθια με Φακές και Μπαλάκια Μοσχαριού

Συστατικά για 4 άτομα

 250γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 φλιτζάνια Βιολογικά Ρεβίθια
1 φλιτζάνι Βιολογικές Φακές
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 κουταλιά αποξηραμένη μέντα
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ψιλό αλάτι Μεσολογγίου
πιπέρι
250ml γιαούρτι με την πέτσα


Εκτέλεση

Φουσκώνουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες.

Τα ξεπλένουμε καλά.

Τα βράζουμε στη χύτρα ή σε ανοιχτή κατσαρόλα με ½ κουταλάκι αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Παράλληλα ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κίμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι μία κουταλιά ελαιόλαδο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο πριν να βράσει προσθέτουμε τα μπαλάκια. Θα χρειαστεί να το ξαφρίσουμε για λίγο όπως κάνουμε και στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβύθια με το ζωμό τους, τα αρωματικά, τη μέντα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις φακές και ξαναβράζουμε. Μόλις βράσουν και οι φακές, χτυπάμε το γιαούρτι στο μπλεντεράκι μαζί με λίγο ζωμό του φαγητού και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα.

Αν το θέλουμε σούπα θα χρειαστεί και άλλο νεράκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αρέσει σε %d bloggers: