Λουκουμαδάκια της Γης με Σάλτσα Βασιλικού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
• 300 γρ. σαλιγκάρια «Φερέοικος Γεύσεις» χωρίς το κέλυφος
• 1 Βιολογική σάλτσα ντομάτα βασιλικό
• ¾ φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι
• ½ κουταλιά μίγμα μπαχαρικών Καρπάθιο (πάπρικα, κάρυ & κόκκινη πιπεριά)
• ½ κουταλιά ψιλό αλάτι Μεσολογγίου
• 1 φλιτζάνι μπύρα «lager»
• 1 λίτρο ηλιέλαιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
› Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι με το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
› Ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
› Προσθέτουμε τα μίγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
› Βαφτίζουμε τα σαλιγκάρια στον χυλό και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.
› Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και το ζεσταίνουμε καλά.
› Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το χυλό με τα σαλιγκάρια.
› Αυτά θα αρχίσουν να φουσκώσουν και να χρυσίζουν.
› Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
› Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Συνοδεύουμε με Βιολογική Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό, αφού τη ζεστάνουμε λίγο, σαν ντιπ.