Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

•300 γρ. Βιολογικό Αναποφλοίωτο Ρύζι
•2  Βιολογικές Πιπεριές Φλωρίνης
•1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
•40 ml ελαιόλαδο
•40 γρ. αμύγδαλα
•100 γρ. μπρόκολο φουντίτσες
•100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
•2 φύλλα δάφνης
•1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
•4 γαρίφαλα
•1 λεμόνι κομμένο στη μέση
•10 γρ. αλάτι ψιλό
•2 γρ. πιπέρι λευκό
•4 λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζoυμε τα 4 λίτρα νερό να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τις φουντίτσες μπρόκολο για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε το μπρόκολο και το κρυώνουμε σε ένα μπολάκι με νερό και παγάκια.

Μέσα στο ίδιο νερό ρίχνουμε μαζί τυλιγμένα το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και το λεμόνι.

Μόλις το νερό μου ξαναπάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα τυλιγμένα μυρωδικά  και σουρώνουμε το ρύζι χωρίς να το κρυώσουμε αφού όμως πρώτα κρατήσουμε 200 ml από αυτό το νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε αμέσως μέσα το καυτό ρύζι και ανακατεύω. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα 100 ml κρασί.

Μόλις πιει και το κρασί, τότε ρίχνουμε τα 200 ml νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο.

Παίρνουν πάλι μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.

Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 10 λεπτά ακόμη.

Τέλος προσθέτουμε μέσα το μπρόκολο, το πιπέρι και ανακατεύω.

Αρέσει σε %d bloggers: