Πατάτες Ογκρατέν με τρούφα

6 μεγάλες πατάτες
250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
10 γρ.  φέτες μαύρης τρούφας
½ φλ. τσαγιού τρουφέλαιο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες.
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί με ελάχιστο  έλαιο τρούφας, που ίσα-ίσα θα δώσει το άρωμα της.
Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να «ησυχάσει».
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με το τρουφέλαιο και λίγη κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν σερβίρουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι και λίγη τρούφα.

Καλή μας όρεξη!

Αρέσει σε %d bloggers: