Σουπιές με σάλτσα ελιά Ούζο (Για Σαρακοστή)

• 1 /2 βαζάκι σάλτσα ελιά ούζο
• 1 κονσέρβα τοματάκια
• 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
• 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

Οδηγίες εκτέλεσης

-Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε

-Ρίχνετε και τις σουπιές

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Αλατοπιπερώνετε

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του

Αρέσει σε %d bloggers: