Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι

Εκτέλεση:

  1. Τρίβετε τα βρασμένα ρεβίθια ελαφρώς με το χέρι σας, μέχρι να απομακρυνθούν οι φλούδες τους. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
  2. Στο μπλέντερ αδειάζετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πυκνό. Αν είναι πολύ πυκνό προσθέτετε 1-2 κουταλιές ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια.
  3. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μίγμα από τα ρεβίθια και στο κέντρο ανοίγετε μια κοιλότητα με την ανάποδη μεριά του κουταλιού και την γεμίζετε με ψημένα κουκουνάρια. Σερβίρονται αμέσως.

Υλικά: (για 6 άτομα)

1 ½ φλιτζ. τσαγ. Ρεβίθια, βρασμένα

1/3 φλιτζ. τσαγ.  Βιολογικό Ταχίνι

4 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκ. κανέλλα

½ κουτ. γλυκ. τριμμένο γαρύφαλλο

½ κουτ. γλυκ. κύμινο

½ κουτ. γλυκ κόλιανδρο τριμμένο

½ κουτ. γλυκ πιπέρι χοντροκομμένο

αλάτι

Για από πάνω:

2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι

½ κουτ γλυκ. βούτυρο

Αρέσει σε %d bloggers: