Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Μαρκοπούλου-Κερατέας- Λαυρίου

Κατανοούμε πλήρως τη δύσκολη, δυσάρεστη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Λεβαντής. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας κανέναν μεγάλο έργο στη Λαυρεωτική, κανένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, κανένα έργο αναβάθμισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Σήμερα λοιπόν που η Δημοτική Αρχή με οργανωμένο σχέδιο και μεθοδικότητα εκσυγχρονίζει το Δήμο μας, ο κ. Λεβαντής όχι απλώς προσπαθεί να φρενάρει τα μεγάλα έργα, αλλά επιδίδεται στη γνωστή του μεθόδευση : στρεβλώνει πλήρως το περιεχόμενό τους και το αναπτυξιακό τους πρόσημο.
Για ακόμη μία φορά η ανυπαρξία έργου επί των ημερών του, τον αναγκάζει σήμερα να ψεύδεται και να κινδυνολογεί.

Αυτή ακριβώς την πρακτική ακολουθεί και για την έγκριση της Μ.Π.Ε. της ΄΄Μελέτης Παράπλευρου Οδικού Δικτύου και Ανισοπεδοποίησης Κρίσιμων Κόμβων στον Οδικό Άξονα Σταυρού – Λαυρίου΄΄.

Την Τρίτη λοιπόν, που θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλούμε σε παν κινητοποίηση όλους τους δημότες μας, προκειμένου να ενημερωθούν με τρόπο έγκυρο και αληθινό για το έργο. Την εγκυρότητα και την αλήθεια όχι μόνον δε τις φοβόμαστε αλλά δυστυχώς είμαστε και οι μόνοι που τις επιδιώκουμε.

Κυρίως όταν πρόκειται για έργα που αποτελούν πάγια αιτήματα, για έργα που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του Δήμου, την ασφάλεια των πολιτών, για έργα πνοής που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Μερικά μόνο σημεία θέτω επιγραμματικά για το εν λόγω έργο :

  • Aσφάλεια – Με τη δημιουργία των παρακάτω ανισόπεδων και ισόπεδων κόμβων σε ασφαλή λεωφόρο προδιαγραφών Αττικής Οδού, θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ανισόπεδος Κόμβος στην 1η είσοδο Κερατέας – θέση Μητραντώνη- και έξι ισόπεδοι κόμβοι

  • Ισόπεδος κόμβος Κερατέας-Αναβύσσου
  • Ισόπεδος κόμβος Κερατέας-Αναβύσσου (με ΒΙΟΠΑ περιφερειακά)
  • Ισόπεδος κόμβος Δασκαλειού
  • Ισόπεδος προς Βρωμοπούσι
  • Ισόπεδος προς Περιγιάλι – Αγ. Μαρίνα
  • Ισόπεδος προς Βιολογικό Λαυρίου
  • Συνδεσιμότητα με Αθήνα. Μείωση χρόνου ταξιδίου από και προς Αθήνα. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει εξυπηρέτηση των κατοίκων όλων των οικισμών, αλλά και των κατοίκων της Κερατέας και της υπόλοιπης Λαυρεωτικής, με τη δημιουργία 40 χιλιομέτρων παράπλευρου οδικού δικτύου.
  • Καμία τοποθέτηση διοδίων κατά μήκος της κύριας αρτηρίας ή πλευρικά στη σύνδεσή της με το παράπλευρο δίκτυο.
  • Αποκατάσταση του ρέματος Κερατέας – Θορικού σε μήκος 2 χιλιομέτρων.
  • Η αναβάθμιση του δρόμου από Μαρκόπουλο- Κερατέα -Λαύριο, σε συνδυασμό με την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, είναι συνυφασμένη με την άμεση λειτουργία του λιμανιού του Λαυρίου ως κύριου επιβατηγού λιμένα στην Αττική και την κατακόρυφη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Εκτενώς, με τεκμηρίωση και με έγκυρα στοιχεία θα ενημερωθούν οι δημότες μας κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μετά.

Όσο για τον κ. Λεβαντή παραμένει στην εποχή του τροχού, φοβικός και φοβισμένος, την ίδια ώρα που η Λαυρεωτική πραγματοποιεί το άλμα στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μια σκέψη για το “Δήμος Λαυρεωτικής: Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Μαρκοπούλου-Κερατέας- Λαυρίου

  • To θέμα δεν είναι αν για το Εργο της βελτίωσης της λεωφόρου Μαρκοπούλου- Λαυρείου υπάρχει απόλυτη συμφωνία, ή επι μέρους αντιρρήσεις, αλλά αν την γνώμη του συλλογικού οργάνου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου, την υποκαθιστά η γνώμη του Δημάρχου.
    Δηλαδή γυρίσαμε στις εποχές “της ενός ανδρός αρχής” ,( “L’ ‘Etat c’ est Moi”), δηλαδή στον 18o αιώνα;;;;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.