Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
QuimperΔήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στην αδελφοποιημένη πόλη Quimper αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής – ΦΩΤΟΣ

Στην αδελφοποιημένη πόλη του Quimper της Δυτικής Γαλλίας βρέθηκε επίσημη αντιπροσωπεία του Δήμου μας, έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής του Γαλλικού Δήμου. Η επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, φιλοξενήθηκε στο Quimper για 3 μέρες.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τις δυνατότητες που προφέρει η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, ενώ εξετάστηκαν όλες οι πτυχές διεύρυνσης των οριζόντων συνεργασίας. Η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών των δύο Δήμων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων, ενώ στη διάρκεια της παραμονής της οργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε δημοτικά εργοστάσια, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων και πρασίνου, αλλά και συστημάτων βιολογικού καθαρισμού. Η επιτροπή συναντήθηκε επίσης με δύο φοιτήτριες από το Δήμο μας, οι οποίες εργάζονται ως stagiaires σε Δομές του Δήμου του Quimper για 1 μήνα.

Ταυτόχρονα, η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το καθιερωμένο ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ της Κορνουάλης (Festival de Cornouaille), ένα καλλιτεχνικό γεγονός που αναδεικνύει την κέλτικη και βρετονική παράδοση σε όλη της την ποικιλία και τον πλούτο. Το φεστιβάλ αποτελεί και σημαντικό τουριστικό προϊόν για την ευρύτερη περιοχή της Βρετάνης.

Ο Δήμαρχος του Quimper Ludovic Jolivet και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς τόνισαν ότι η αδελφοποίηση πόλεων αποτελεί, όχι μόνο την πλέον εμφανή μορφή ευρωπαϊκής συνεργασίας, αλλά και την έκφραση μιας ευρωπαϊκής ενότητας και ταυτότητας που αναπτύσσεται από τους πολίτες, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας προς όφελος και των δύο μερών.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Λουκά και της υπόλοιπης αποστολής στο Quimper.

dhmos-lavreotikis-quimper5

dhmos-lavreotikis-quimper8

dhmos-lavreotikis-quimper6

dhmos-lavreotikis-quimper3

dhmos-lavreotikis-quimper1

dhmos-lavreotikis-quimper4

dhmos-lavreotikis-quimper2