Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΠροσλήψειςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη γ’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχοντας στη β’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, αλλά και στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, έχει ήδη υλοποιήσει την πρόσληψη 180 ωφελούμενων με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στις υπηρεσίες του.

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στην γ’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, για θέσεις εργασίας 8μήνων σε όμορους Δήμους (Μαρκόπουλο, Σαρωνικό, Κορωπί, Παιανία κ.α.). Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει ήδη προσλάβει 180 ωφελούμενους με 8μηνη σύμβαση μέσω του ανωτέρω προγράμματος και αναμένεται η επέκταση για άλλες 200 8μηνες θέσεις στο Δήμο μας μέχρι το τέλος του 2017.

Καλούνται λοιπόν όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, με χαμηλά εισοδήματα, να υποβάλουν την αίτησή τους το συντομότερο δυνατόν.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Όσοι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, μπορούν να προσέρχονται τις καθημερινές ημέρες και ώρες εργάσιμες (08:00-14:00) στα Δημοτικά Καταστήματα Λαυρίου και Κερατέας, για να εξυπηρετηθούν στη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων.

Μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να ανοίξουν περίπου 200 θέσεις και για το Δήμο Λαυρεωτικής.

Από το Γραφείο Τύπου& Επικοινωνίας