Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων Λαυρίου: Κάτω τα χέρια από την Απεργία. Δεν το παραδίδουμε στην Εργοδοσία

Συναδέλφισσες-οι  επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ποινικοποιεί τη δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία, καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα. Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

    Ήρθε η ώρα πλέον να βάλουν στο στόχαστρο και το δικαίωμα στην απεργία, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πολυνομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί την απεργία.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να παλέψουμε για τη ζωή μας, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, όταν θα φέρει η κυβέρνηση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο για ψήφιση, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η ξεπουλημένοι ηγεσία της ΓΣΕΕ που αρνείται, στις επανειλημμένες προτάσεις του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας στέκοντας στο πλευρό των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, απέναντι από τα δικά μας συμφέροντα.

  • Απεργούμε και διεκδικούμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
  • Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Απεργούμεγια να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, και όλων των χαρατσιών
  • Απεργούμε και υπερασπιζόμαστε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
  • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ