Η Εκδήλωση του Εσπερινού Γυμνάσιου-Λυκείου Λαυρίου που αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή μας

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Λαυρίου, μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

            Συγκεκριμένα εξέχοντες ομιλητές από το ίδρυμα Όραμα Ελπίδας και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, παρουσίασαν τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και ανήγγειλαν την επίσημη συνεργασία τους. Έτσι από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος συμπολίτης μας, θα μπορεί με μια σύντομη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, να γίνει εθελοντής δωρητής, με μια απλούστατη διαδικασία. Όπως μας εξήγησαν οι επιστήμονες, όσοι περισσότεροι εθελοντές υπάρχουν παγκοσμίως, τόσο περισσότερες ζωές συνανθρώπων μας που πάσχουν από διάφορα νοσήματα, θα σώζονται κάθε χρόνο.

            Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος που παρευρέθηκε και μίλησε στο κοινό, δήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της Μητροπόλεως για το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα και μας γνωστοποίησε την πρόθεση της εκκλησίας να στηρίξει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής, πολλές ενημερωτικές πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εθελοντών δωρητών.

       Διοργανωτές ήταν το Εσπερινό Σχολείο του Λαυρίου μαζί με τα ίδρυμα Όραμα Ελπίδα με τη συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Λαυρίου και την υποστήριξη της ομάδας μπάσκετ ΚΑΕ Λαυρίου..

       Οι εκπρόσωποι του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Λαυρίου, όπως μας δήλωσαν, δεν θα σταματήσουν εδώ. Καθηγητές και μαθητές, θα συνεχίσουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους να στηρίζουν τόσο  τη συγκεκριμένη εθελοντική κίνηση όσο και κάθε άλλη ανθρωπιστική πρωτοβουλία που βελτιώνει τη ζωή των συμπολιτών μας και αναβαθμίζει την περιοχή μας.

      Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Ιατρού Σταύρος, η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κερατέας Χολέβα Κυριακή, ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Λαυρίου Βλαχογιάννης Νικόλαος  ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Λαυρίου Ψαράκης Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος της ομάδας Βόδινας Ευάγγελος με μεγάλη αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας, ο διοικητής της πυροσβεστικής Παπαστάθης Σπύρος, το Εργατικό κέντρο Λαυρίου και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

     Ευχαριστούμε πολύ την ΚΑΕ Λαυρίου για την αμέριστη υποστήριξη της τα Super market Σκλαβενίτης, την SDR εκτυπωτική και το GIOVANNI CINEMATOGRAPHY

Αρέσει σε %d bloggers: