Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στην ενημερωτική ημερίδα της Ομοσπονδίας των Εξωραϊστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Στην κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Την εκδήλωση ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Πρόεδρος κος. Νικηφόρος Φρατζέσκος) και τους εκπροσώπους των οικιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς ανακοίνωσε στους κατοίκους και τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου και έχουν ήδη προωθηθεί οι παρακάτω πολεοδομικές μελέτες στη Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής προς έγκριση:

  1. Αγία Μαρίνα- Πανόραμα- Τουρκολίμανο
  2. Τσονίμα- Περιγιάλι- Τρεχαντιέρα

Ακόμη, έγινε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με την πρόοδο και την πορεία της πολεοδομικής μελέτης στο Βρωμοπούσι, αλλά και για τα ιώδη περιγράμματα στην περιοχή του Συρί.

Ακόμη, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αντίστοιχη παρέμβαση στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων πάνω από τη ΔΕΗ, όπως εκείνη που έγινε μετά τα φανάρια του Περιγιαλιού (περιοχή Τσέρνομπιλ), αλλάζοντας εξολοκλήρου η εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμαρχος ακόμη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την οδική διασύνδεση όλων των οικισμών με την Κερατέα και το Λαύριο.

Τέλος, ο Δήμαρχος κος. Λουκάς τόνισε, ότι θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημα του Δήμου και για το φετινό καλοκαίρι, ο καθαρισμός των προαναφερόμενων περιοχών και ειδικότερα των παραλιών τους.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας