Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Δ/Σ/ του Διασυλλογικού με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά

Το Σάββατο 12/5/2018 έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διασυλλογικού με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά, τον αντ/χο κ. Ιωάννη Αδάμη και το εντεταλμένο μέλος της ΔΕΥΑΤΗΛ και δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Κωστάλα.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρέστησαν οι κ.κ.Ν. Φρατζέσκος, Θ. Μακαντάσης, Σ. Γρηγοράκος, Π. Μαρούσης, Θ. Αντωνιάδης, Γ. Κερένης, Β. Ταράσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν : 
1. την οργάνωση των παραλιών
2. την καθαριότητα
3. τη συγκοινωνία
4. το σχέδιο πόλης (πορεία μελετών ένταξης )
5. το βιολογικό Λαυρίου
6. το Δημοτικό φωτισμό
7. την ασφάλεια

Από τη συζήτηση προέκυψαν προς υλοποίηση από το Δήμο Λαυρεωτικής τα εξής :

1. Δεν προγραμματίζεται για φέτος να τοποθετηθούν καντίνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες από το Δήμο (ΔΑΝΕΤΑΛ) στις παραλίες από Τσονίμα έως Συρί. Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει αλλαγή στο προγραμματισμό θα προηγηθεί συνεννόηση με τους εξωραϊστικούς συλλόγους και το Διασυλλογικό. Θα τοποθετηθούν όμως καμπίνες αλλαγής ρούχων και ομοιόμορφοι ξύλινοι κάδοι συγκομιδής απορριμμάτων που θα εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.
2. Ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο ο καθαρισμός των παραλιών και των γύρω κοινόχρηστων χώρων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθημερινά πρωί και βράδυ.
3. Επίσης, έγινε γνωστό από το Δήμαρχο, ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών από Συρί έως Βρωμοπούσι θα γίνεται με 2 γραμμές συγκοινωνίας, κάθε Τετάρτη προς Κερατέα και κάθε Πέμπτη προς Λαύριο.
Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αδάμη.
4. Στο θέμα για την πορεία των μελετών ένταξης, μας γνωστοποιήθηκε ότι οι 2 μελέτες «Πανόραμα – Αγ. Μαρίνα» και «Περιγιάλι – Τσονίμα – Τραχαντιέρα» βρίσκονται σε αναμονή έγκρισής τους από το περιφερειακό συμβούλιο.
5. Ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΤΗΛ ότι θα συνεχιστεί και φέτος η χρηματοδότηση τριών δειγματοληψιών που θα διενεργηθούν στα φρεάτια του Βιολογικού την καλοκαιρινή περίοδο, από εργαστήρια επιλογής του Διασυλλογικού. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η σύνταξη και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Ομοσπονδίας με την ΔΕΥΑΤΗΛ και τους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες βυτίων ώστε η αποκομιδή των λυμάτων από τους οικισμούς που βρίσκονται εγγύτερα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και ανήκουν στην Ομοσπονδία (Βρωμοπούσι, Τσονίμα, Περιγιάλι, Πανόραμα και Συρί ), να γίνεται με έκπτωση 50% στις ισχύουσες τιμές. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για το τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης παροχής.
6. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο φωτισμός του περιφερειακού δρόμου πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Επίσης, αποφασίστηκε η από κοινού συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις στο Συρί, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα παροχής βοήθειας για την ηλεκτροδότηση του κεντρικού δρόμου από Θορικό έως Αγ. Μαρίνα και από τον κεντρικό δρόμο έως το χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στο Περιγιάλι.
7. Για την ασφάλεια των περιοχών μας, ενημερωθήκαμε ότι με παρέμβαση του Δημάρχου θα πυκνώσουν οι περιπολίες της αστυνομίας στους οικισμούς μας, οι οποίες θα διενεργούνται και με αυτοκίνητα με διακριτικά.

Για το Δ.Σ
Της Ομοσπονδίας (Διασυλλογικό)
-Ο- Πρόεδρος Ν. Φρατζέσκος
-Ο- Αντ/δρος Θ. Μακαντάσης
-Ο- Γραμματέας Σ. Γρηγοράκος

Μια σκέψη για το “Συνάντηση του Δ/Σ/ του Διασυλλογικού με το δήμαρχο κ. Δημήτρη Λουκά

  • Δημαρχε με την αναθεωρηση του γερασμενου Γενικου Πολεοδομικου Σχεδιου ( Γ.Π.Σ ) Λαυριου που θα πληρωσουμε στο Μελετητικο γραφειο της κυριας Γεωργουλας ΓΙΑ 300.000 ΕΥΡΩ τι γινεται???
    Καμια ενημερωση σε κανεναν μετα την αποφαση αυτην στο Δημοτικο Συμβουλιο πριν 2 χρονια
    Η Κερατεα εχει βαλει 10 περιοχες σε σχεδιο πολεως που τα ειχε ξεκινησει ο Λεβαντης, και εσυ ακομη απο το 2002 που βγηκες δημαρχος δεν εχεις ενταξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ ΕΩΣ ΛΕΓΡΑΙΝΑ.
    Ουτε το Γ.Π.Σ αλλαξες ολης της πολης ουτε το Εγκεκριμενο Ρυμοτομικο ( Ε.Ρ )
    Και τα 2 ειναι γερασμενα, το μεν Γ.Π.Σ ειναι απο το 1995 !!!!! και το Ε.Ρ απο το 1970 !!!!! στην ουσια με λαθος αναθεωρηση στο μεγαλυτερο κομματι το 1992 !!!!
    Για οσους αγαπητοι συμπολιτες μου δεν καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο σας ενημερωνω οτι αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα για την αναπτυξη της πολης
    Ειναι σαν να τρεχουμε με γαιδαρο για να κερδισουμε τον αγωνα απεναντι στα αλογα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.