Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Δημοτική Καινοτομία"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Λουκάς: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι ρουσφετολογικό εργαλείο κύριε Λεβαντή

Μόλις ο κ. Λεβαντής αντιλήφθηκε ότι σε λίγους μήνες θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές, ξύπνησε από το λήθαργο της ανυπαρξίας του και επιχειρεί με ψεύδη, ανακρίβειες μισές αλήθειες και συκοφαντίες να εδραιώσει την αμφισβητούμενη  θέση του ως επικεφαλής της παράταξής του. Αυτή τη φορά παίζει παιχνίδια με το νερό.

 Το νερό λοιπόν, κύριε Λεβαντή, επί των ημερών σας ήταν πλήρως ιδιωτικοποιημένο, ήταν τσιφλίκι σας στο βωμό των ψηφοθηρικών σας επιλογών και εις βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών της Κερατέας:

Δε χρεώνατε χρήση αποχέτευσης σε 600 περίπου  υδρόμετρα, με αποτέλεσμα να χάνει τεράστια έσοδα ο Δήμος επί μεγάλη σειρά ετών.

Δεν πραγματοποιούσατε κανέναν έλεγχο ούτε στα υδρόμετρα, ούτε στις καταμετρήσεις, έχοντας μόνο δύο καταμετρητές για 17.000 υδρόμετρα.

Δεν είχατε υδρόμετρα στους κοινόχρηστους χώρους και στα πάρκα και επομένως δεν είχατε καμία εικόνα των πραγματικών καταναλώσεων και των διαρροών του δικτύου.

Mετατρέπατε – άκουσον άκουσον- τις μεγάλες καταναλώσεις, σε διαρροές.

Δεν πληρώνατε παρανόμως την ΕΥΔΑΠ, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από το νερό (που είναι ανταποδοτική υπηρεσία) και τα χρήματα των δανείων που παίρνατε, για άλλες ανάγκες του Δήμου!

Η παρέα του Λουκά, όπως τολμάτε να χαρακτηρίζετε την εκλεγμένη από τους δημότες μας δημοτική αρχή, προτάσσει την προστασία του νερού ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο επί των ημερών σας και με την κακοδιαχείριση που επιδείξατε ήταν το πιο υπονομευμένο δημόσιο αγαθό.

Υπηρετούμε την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, χωρίς ρουσφετολογικές και τζαμπατζίδικες εξαιρέσεις σε ημετέρους. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά για τη Λαυρεωτική αλλά για ορισμένους Δήμους της χώρας που στην  καταμέτρηση φωτογραφίζονται τα υδρόμετρα, για να έχουμε τις ακριβείς ενδείξεις, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ευνοϊκό τιμολόγιο για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες «ΑΜΕΑ») και μειώσαμε 50% τη δαπάνη της αρχικής παροχής νερού.

Εφαρμόζουμε αυτό που και εσείς εισηγηθήκατε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 227/2017 περί ενοποίησης της τιμολογιακής πολιτικής σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Λαυρεωτικής.

Και φέρετε ακέραιη την ευθύνη για ορισμένες  κατηγορίες καταναλωτών (καταστήματα, βιοτεχνίες-βιομηχανίες ΒΙΠΑ Κερατέας, κτηνοτροφικές  μονάδες, θερμοκήπια)  της δημοτικής ενότητας Κερατέας, οι οποίοι με την υπαγωγή τους στις αντίστοιχες κατηγορίες της δημοτικής ενότητας Λαυρίου είχαν αυξήσεις.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Είναι μεγάλη. Και η στάση σας είναι βαθιά μικροπολιτική και ως εκ τούτου ανήθικη. Γιατί είναι γνωστό κύριε Λεβαντή ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. όταν παρατήρησε αυτές τις αυξήσεις στις προαναφερόμενες κατηγορίες, αποφάσισε τον εξορθολογισμό της Τιμολογιακής Πολιτικής, σύμφωνα με όσα είχαν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή της, με την υπ. αρίθμ. 117/2018 απόφασή του. Και αυτή η απόφαση που διόρθωνε επί το έλλαττον την τιμολόγηση των χρεώσεων στις εν λόγω κατηγορίες, διαβιβάστηκε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11.06.2018, με δική σας ευθύνη, δεν αποφασίστηκε η έγκριση της υπ. αρίθμ. 117/2018 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., αλλά η κατάργηση της υπ. αρίθμ. 227/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την οικονομική ασφυξία της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Με βάση τα παραπάνω μέχρι να έρθει το νόμιμο της υπ’αριθμ.114/18 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν από την Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι σύμφωνοι με την Ορθή Επανάληψη της 227/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει στη διαφανή και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών. Στο αυστηρό αυτό πλαίσιο έως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο επεξεργασμένη μελέτη για την ενιαία τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Λαυρεωτικής, βασισμένη στην αρχή της εξισορρόπησης και της αναλογικής πληρωμής με βάση την κατανάλωση. Στην απόφασή μας αυτή έχουμε στο πλευρό μας όλους τους πολίτες που χρόνια τώρα ήταν συνεπείς και βρίσκονταν έξω από το στρατό του κυρίου Λεβαντή που απολάμβανε προνομιακή και απολύτως παράνομη μεταχείριση, μετατρέποντας ένα κοινωνικό αγαθό σε τζαμπατζίδικο προνόμιο ολίγων.

Σας καλούμε τότε  κ. Λεβαντή στοιχειωδώς να αποδείξετε ότι λειτουργείτε με γνώμονα την άριστη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και την οικονομική τους ελάφρυνση σε περίοδο κρίσης, την ανταποδοτικότητα από και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Καινοτομίας

Μια σκέψη για το “Δημήτρης Λουκάς: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι ρουσφετολογικό εργαλείο κύριε Λεβαντή

  • Το προβλημα σου κυριε Λουκα δεν ειναι κανεις αλλος εκτος απο τον εαυτο σου!!!!!!
    Εισαι αποκλειστικα υπευθυνος για οσους απο τους συνεργατες-δημοτικους συμβουλους σου εφυγαν.
    Εισαι υπευθυνος για οσους επελεξες,σε οσους εδωσες ποστα,για οσους κρατησες διπλα σου, αλλα και για τους αλλους που θα σε εχουν εγκαταλειψει πριν τις εκλογες με διαφορα προσχηματα,αλλα και οσοι δεν το κανουν δεν θα σε ακολουθησουν στις επομενες εκλογες.
    Εισαι υπευθυνος για τα οσα δεν εκανες απο το προγραμμα σου (ειναι αρκετα) με το οποιο εξαπατησατε ξανα τον κοσμο της Λαυρεωτικης, αλλα και νεα παιδια που σε ακολουθησαν για αυτα και σε εβγαλαν δημαρχο.
    Εισαι υπευθυνος που η πολη εχει ακομη εγκεκριμενο ρυμοτομικο του 1970 και Γενικο Πολεοδομικο Σχεδιο του 1995 και κρατουν δεμενη την πολη να σερνεται στην συγχρονη εποχη χωρις ποδια.
    Δυστυχως για τον κοσμο και ευτυχως για εσενα ο κοσμος δεν μπορει να αντιληφθει την τεραστια σημασια για αυτο γιατι δεν ξερει.
    Εισαι υπευθυνος που καμια περιοχη εντος Λαυριου και περιξ δεν εχει μπει σε σχεδιο πολεως απο το 2002 που βγαινεις δημαρχος.
    Εισαι υπευθυνος που μεχρι τωρα επι Δημαρχειας σου 3 δημοτικες επιχειρησεις εχου κλεισει και τα χρεη τους εχουν μετακυλησει στον Δημο,αρα και στις τσεπες του κοσμακη.
    Τωρα εχει σειρα η ΔΕΥΑΤΗΛ που την εχετε κανει εταιρεια ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ, και ακομη ουτε εσυ ουτε ο Κωσταλας μας εχετε δωσει οικονομικα στοιχεια παρελθοντων ετων να δουμε αν ειναι μια υγιης Δημοτικη επιχειρηση η¨παει σιγα-σιγα για φουντο και αυτη μεταφεροντας τα χρεη της και αυτη στον Δημο.
    Ακομη περιμενουμε κυριε Λουκα και Κωσταλα τα οικονομικα στοιχεια!!!
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ????

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.