Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Στις ράγες του τρένου»

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30 το απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Ορυκτολογικού Μουσείου της Καμάριζας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  παρουσίασης του βιβλίου «Στις ράγες του τρένου», που εξέδωσε το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από κοινού με το Σύλλογο Ορυκτοφίλων της Καμάριζας και τέθηκε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Θορικός» του Δήμου Λαυρεωτικής.

 Κύριος στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, πέραν της παρουσίασης του βιβλίου ήταν η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της Λαυρεωτικής, μέσα από την ιστορική παρουσίαση του Αττικού Σιδηρόδρομου και των τοπικών δικτύων των μεταλλευτικών –μεταλλουργικών εταιρειών του 19ου αιώνα.
Την εν λόγω παρουσίαση πραγματοποίησε η Δρ. Μαριλένα Μαρμάνη, Ιστορικός- Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Ν. Γενιάς Δήμου Λαυρεωτικής.

Ακολούθησε ο κ. Νίκος Σμπαρούνης, συγκοινωνιολόγος ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, μέλος ΕΜΣΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στη Λειτουργική αποκατάσταση της ιστορικής γραμμής Αθηνών-Λαυρίου, ενώ τέλος η κ. Μιράντα Γεωργάκη, φιλόλογος,  αναφέρθηκε στην έκδοση του βιβλίου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Βάσω Κιούση, διευθύντρια ΕΚΤ&Π, και ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Ορυκτοφίλων Καμάριζας .

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν, η Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Σόνια Τριανταφυλλίδου, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Θορικός», κ. Ευαγγελία Βελετάκου, Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών κ. Βλάδος Αναστάσιος, ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.