Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πνευματική – μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Επισκοπείου της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Λαύριο – ΦΩΤΟΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 η πνευματική – μουσική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Λαύριο.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών και Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου Β’, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Η Παραβολή των Παραβολών» και αναφέρθηκε στην παραβολή της Κυριακής του Ασώτου Υιού. Την πνευματική ομιλία του π. Χρυσοστόμου πλαισίωσε ύστερα το μουσικό σύνολο του «Περίκλυτου» Ωδείου της πόλεως του Λαυρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Τεμπερικίδη με ένα παραδοσιακό ρεπερτόριο.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος κόσμου που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν, να βιώσουν και να κατανοήσουν το Θεολογικό μήνυμα της περιόδου του Τριωδίου, αλλά και τη σημασία της παραδοσιακής μουσικής που συμβάλλει στην αναγέννηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Α. Συρίγος στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά τον π. Χρυσόστομο για την πολύ πνευματικά ωφέλιμη εισήγησή του καθώς επίσης και την κ. Άννα Τεμπερικίδη για την εξαιρετική μουσική παρουσία της χορωδίας και ορχήστρας του Ωδείου της, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.
Ύστερα, προσέφερε στον π. Χρυσόστομο ιστορικά βιβλία από τον “θησαυρό” της Λαυρεωτικής, καθώς επίσης και από ένα ενθύμιο στα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του “Περίκλυτου” Ωδείου, οι οποίοι έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.