Category Archives: greek-bees: Διατροφή & Υγεία

«Τιμή μας, που θα έρθει η ΤΣΣΚΑ στο Λαύριο!»

Η αναμέτρηση της Τρίτης (19/9, 7.30 μμ) με την ΤΣΣΚΑ, έχει σημάνει… συναγερμό στις τάξεις του Λαυρίου.

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος διαγωνισμός μαγειρικής προς τιμήν του Αγίου Ευφρόσυνου του Μάγειρα στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Κ.Α.Π.Η. Λαυρίου, ο καθιερωμένος διαγωνισμός μαγειρικής, προς τιμήν του Αγίου Ευφρόσυνου του Μάγειρα. Το θέμα ήταν συνταγές με βασικό συστατικό το ρύζι.

Εργομετρικά test για τους παίκτες του ΛΑΥΡΙΟΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Έλληνες παίκτες της ΚΑΕ «ΛΑΥΡΙΟ» οι οποίοι υποβλήθηκαν σε πλήρη εργομετρικό έλεγχο ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας.

Σοκολατένιο Αυγό – Η Ιστορία του!

Από μικρά παιδιά λαχταρούσαμε να έρθει το Πάσχα για να μας φέρει η νονά το πασχαλινό σοκολατένιο μας αυγό. Ως μεγάλοι πια, η λαχτάρα για το σοκολατένιο αυγό παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη.

Σαλιγκάρι: Σύμμαχος ομορφιάς & υγείας!

Η φύση χαρίζει τα πολύτιμα συστατικά της όχι μόνο για την καλή υγεία αλλά και για όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Το σαλιγκάρι μπορεί δώσει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν το δέρμα με μοναδικό τρόπο.

Γιαννακόπουλος: «Ότι ήθελε προκύψει…»

Την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του θα έχει το Σάββατο (18/3, 21:00) το Λαύριο που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στην Stoiximan.gr Basket League.

Το ελαιόλαδο ως καλλυντικό

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προερχόμενο από βιολογικές καλλιέργειες συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος.

Αγαπημένα ζυμαρικά..!

Αν και οι Ιταλοί ερίζουν ότι είναι το εθνικό τους φαγητό, οι ρίζες των ζυμαρικών χάνονται στους αιώνες, δεδομένου ότι αρχαίοι Ελληνες και Ρωμαίοι ετοίμαζαν πιάτα που έμοιαζαν πολύ με τα σημερινά μακαρόνια, με τη διαφορά ότι γίνονταν ψητά και όχι βραστά.

Τραχανάς ο παραδοσιακός

Ο τραχανάς είναι ένα αμιγώς παραδοσιακό προϊόν και βασικό ζυμαρικό της ελληνικής κουζίνας. Θεωρείται το αρχαιότερο φαγητό, μαγειρεύεται από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Η Ιστορία της Μαρμελάδας

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ως τρόπος διατήρησης αρχικά των κυδωνιών και στην συνέχεια κι άλλων φρούτων. Οι αρχαίοι Έλληνες διατηρούσαν τα κυδώνια βράζοντάς τα σε χαμηλή φωτιά με μέλι.

Ικαρία – Το νησί της μακροζωίας

Το νησί της Ικαρίας είναι στενά συνδεδεμένο με μύθους από την αρχαιότητα. Το όνομα της το πήρε από τον μύθο του Ικάρου, που δραπέτευσε από την φυλακή με φτερά που κατασκεύασε ο πατέρας του ο Δαίδαλος από κερί και πούπουλα.