Ρεπορτάζ: Τελετή Ορκομωσίας Δημοτικής αρχής του νέου Δήμου Λαυρεωτικής

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ιστορική ημέρα είναι η Πέμπτη 30/12/2010 για την Περιοχή της Λαυρεωτικής! Ο νέος διευρυμένος Δήμος Λαυρεωτικής αποτελούμενος από την Καμάριζα, τη Κερατέα και το Λαύριο έχει πλέον ενιαίο Δημοτικό Συμβούλιο και νέο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Λεβαντή.Λιτή αλλά με πλήθος κόσμου η εκδήλωση στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου.
Σημαντική και ιδιαίτερη η παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου που πρωτοστάτησε της λειτουργίας, ευχήθηκε στα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στα προβλήματα αλλά και στην Ιστορική ιδιαιτερότητα και ομορφιά της περιοχής!
Ο νέος Δήμαρχος στο λόγο του εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στα γεγονότα της Κερατέας για τον ΧΥΤΑ, τονίζοντας την σημασία που έχει η ενότητα στους πολίτες του νέου Δήμου στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, με κοινούς αγώνες!

Αισθητή η απουσία του απερχόμενου Δήμαρχου Κερατέας Κου Σταύρου Ιατρού. Ο λόγος… σημαντικός! Θετικές εξελίξεις είχαμε στο θέμα του ΧΥΤΑ της Κερατέας και ο Κος Ιατρού δεν μπορούσε να λείπει και απ΄ αυτή την νικηφόρα μάχη.
Κατ αρχάς οι δυνάμεις των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν στις αρχικές τους θέσεις στον κόμβο για το Οβριόκαστρο, αφήνοντας έτσι τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ ελεύθερο και οι πληροφορίες… “λένε”, ότι μετά από επίσκεψη και αυτοψία στη περιοχή του Οβριόκαστρου, η Αρχαιολογική Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι θα κάνει αρνητική εισήγηση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη Κερατέα! Μακάρι!!!

Εμείς ευχόμαστε στο νέο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού, αλλά και των τοπικών συμβουλίων, καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο τους!!

Αρέσει σε %d bloggers: