Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Η Κερατέα δείχνει σε όλους μας τον δρόμο του Αγώνα

Όσοι δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό, είμαστε εν φρονήματι πολίτες της Κερατέας και οφείλουμε να στοιχηθούμε στην παράταξη μάχης κατά της κυβέρνησης μεσαζόντων, που θυσιάζει στον βωμό των εργολάβων ένα πανέμορφο τοπίο της αττικής γης. Η κυβερνητική «παρεούλα της χαράς» επείγεται να ξεμπερδεύει με την αντίσταση κατά της χωματερής και προς το παρόν μόνο τον Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό δεν έχει κουβαλήσει στην Κερατέα. Στρέφει Έλληνες εναντίον Ελλήνων, αστυνομικούς εναντίον πολιτών που υπερασπίζονται το αυτονόητο, στοιχειώδες δικαίωμά τους να μη μεταβληθούν η γη, ο αέρας και ο πολιτισμός ΟΛΩΝ ΜΑΣ σε σκουπίδια.

Ω, πόσο εξυπηρετούν αυτοί οι μικροί εμφύλιοι τον Γιώργο Παπανδρέου! Βούτυρο στο ψωμί του είναι. «Έλληνες, φταίνε οι Κερατιώτες, που δεν θα ‘χουμε πού να πάμε τα σκουπίδια της Αττικής. Φταίνε οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες για τα ελλείμματα, φταίνε οι φορτηγατζήδες για κείνο, οι βενζινοπώλες για τ’ άλλο, οι πολιτικοί μηχανικοί για το παράλλο» και πάει λέγοντας και σπάζοντας μιά-μιά τις βεργούλες, «ο καλός ο μαθητής» των ακριβοπληρωμένων από την τσέπη μας, ημεδαπών κι αλλοδαπών δασκάλων του.

Με τις σκληρές βεργούλες της Κερατέας, όμως, «τα βρήκε μπαστούνια» γιατί είναι ενωμένες σε δεμάτι οι άτιμες και δεν σπάζουν. Πρέπει, ωστόσο, να τις σπάσει, του λένε οι «δάσκαλοί» του, για να περάσει σ’ όλη την Ελλάδα το φιρμάνι, πως όποιες βεργούλες δεν δέχονται να μπουν στη μηχανή που θα τις βγάζει οδοντογλυφίδες, τότε θα σπάζουν. Αλλιώς, αν υποχωρήσει στην Κερατέα, θα γεμίσει όλη η Ελλάδα με Κερατέες. Και είναι αυτό ακριβώς το ζητούμενο για όλους μας: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ η αυθαιρεσία κι ο δεσποτισμός.

Αντίθετα, οφείλουμε ν’ αγωνιστούμε ως κάτοικοι της Κερατέας, όλοι όσοι δεν θέλουμε να καταντήσουμε δούλοι στον τόπο μας. Ν’ αγωνιστούμε συλλογικά και ατομικά, από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας μας. Με σωστή στόχευση, οργάνωση και περιφρούρηση του δίκαιου αγώνα από τις εσαεί ελλοχεύουσες και διεισδύουσες προβοκάτσιες των όποιων επαγγελματιών «αντιεξουσιαστών».

Στην πραγματικότητα η Κερατέα είναι ένα πανελλαδικό crash test με ζητούμενο αν θα σπάσει ο κυβερνητικός τσαμπουκάς ή η αξιοπρέπειά μας. Κι αλλοίμονο, δεν φτάνει μόνο να ευχόμαστε: «βάστα καημένη Κερατέα, βάστα»! Πρέπει να βαστάξουμε όλοι.

Οι υποδυόμενοι την εθνική κυβέρνηση, εντεταλμένοι της υπερεθνικής Τρόϊκας και των «εθνικών εργολάβων», θέλουν βεβαίως, ν’ απαγκιστρωθούν από τα κέρατα του Κερατιώτικου ταύρου. Πώς να το κάνουν, όμως, δεν ξέρουν. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Είναι καταδικασμένοι όπως έστρωσαν να κοιμηθούν. Έσπειραν ανέμους ανομίας και αυταρχισμού και θερίζουν θύελλες ξεσηκωμού. Είναι καταδικασμένοι να βαδίσουν ως το τέλος την οδό της απωλείας τους, προσδοκώντας ότι στο παρα-πέντε ίσως κάμψουν το φρόνημα των αγωνιζόμενων κατοίκων, με την αστυνομική κατοχή και την οικονομική παράλυση.

Κλείνω –προς το παρόν- με μία πρόταση στους Ελλήνων προμαχούντες Κερατιώτες:

Πλακώστε τους όλους με μηνύσεις και αγωγές. Όλους τους ενεχόμενους που απροκάλυπτα σας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Τον Πιλάτο πρωθυπουργό, τον Τσάρο υπουργό των Εσωτερικών, την Φευγάτη υπουργό Περιβάλλοντος, τον ΜΑΤωμένο υπουργό «Προστασίας» (!!!) του Πολίτη, που έχει μπερδέψει την προστασία με το νταβατζηλίκι· όλους. Με μηνύσεις και αγωγές εκατομμυρίων ευρώ, στα ελληνικά και στα κοινοτικά δικαστήρια και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας κατανοήσουμε, επιτέλους, ότι ο καθένας είναι τόσο μικρός και ανίσχυρος, όσο ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του, ή τόσο μεγάλος και ισχυρός, όσο οι άλλοι του επιτρέπουν να είναι!

Γρηγόρης Ρώντας, δημοσιογράφος – συγγραφέας

Πηγή: e-istos.gr

Αρέσει σε %d bloggers: