Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο μπλόκο της Κερατέας!

Στείλαμε τη φωνή μας στον Μίκη Θεοδωράκη κι εκείνος την αφουγκράστηκε, την αγκάλιασε και αποφάσισε να κάνει εκείνο που θεωρούσε αυτονόητο. Εκείνο που φοβούνται να κάνουν όσοι χαρακτηρίζονται «διανοούμενοι»…
Να σταθεί δίπλα μας στα οδοφράγματα… Να μιλήσει στους φόβους μας για το αύριο των παιδιών μας…
Κι όταν στέκεται δίπλα σου ένας γίγαντας γενναιότητας, γενναιοδωρίας, πολιτισμού και ανθρωπιάς νιώθεις εκείνο το αίσθημα που σε σηκώνει ακόμα πιο ψηλά:
«Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε…Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα…»

Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 15.00 στα μπλόκα του ΒΙΟ.ΠΑ. θα λειτουργήσει ως οξυγόνο απέναντι στην πνιγηρή καθημερινότητά μας. Σε μια καθημερινότητα που εδώ και 4 μήνες μας υπαγορεύουν, μας υποχρεώνουν και μας επιβάλλουν να ζούμε οι ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους τελευταίους και μεγαλύτερους πυλώνες πολιτισμού έρχεται σε τούτο το σκοτεινό τοπίο βίας, με το πνευματικό του ανάστημα να ενώσει τη φωνή του με τις δικές μας.
Σημειώστε πως τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές χαράς, για άλλη μια φορά ισχυρές ομάδες καταστολής βρίσκονται προ των πυλών της πόλης.
9 διμοιρίες των ΜΑΤ -άγνωστο για ποιο λόγο- έρχονται (;) για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες και μόνιμες πια διμοιρίες, 6 τον αριθμό, τη μια αύρα και τους αμέτρητους σε αριθμό ασφαλίτες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

Αποθεώθηκε και αποθέωσε τους κατοίκους ο Μίκης Θεοδωράκης στη Κερατέα!

Ο Μίκης Θεοδωράκης δέχθηκε το κάλεσμα των κατοίκων της Κερατέας και βρέθηκε εκτάκτως σήμερα κοντά τους αντί για τη Κυριακή που ήταν προγραμματισμένο, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους αναφορικά με την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής.
Οι κάτοικοι της περιοχής των υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και έσπευσαν να τον προσεγγίσουν για να του αναφέρουν τα προβλήματά τους σχετικά με την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής.

Μάλιστα, συμπολίτης μας απ΄ το Λαύριο ο Γιώργος Φύτρος μαζί με την αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κα Κουμπλή-Μανώλη Μαρία, προσέφεραν ένα τούβλο από ένα κατεστραμμένο κτίριο της Μακρονήσου με το έμβλημα «ΑΕΤΩ».

“Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης” είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.
“Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, μια πόλη πολιορκημένη” τόνισε και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτόν τον αγώνα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για κρατική βία και δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους και συνεχίζει την καταστολή.
Πρότεινε μάλιστα κάθε περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της σκουπίδια και να μην τα φορτώνει στους γείτονες
Πριν λίγες ημέρες ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακοινώσει τη στήριξή του στους κατοίκους της Κερατέας.
“Μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα. Οι κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας και χώρα χωματερής”, ανέφερε χαρακτηριστικά και το έκανε πράξη με την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου.