Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΡεπορτάζΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Ρεπορτάζ: Συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Λαυρίου & Κερατέας και τα προεδρεία ΚΑΠΗ Λαυρίου & Κερατέας διοργάνωσαν μία συνάντηση ενημέρωσης αλλά και διαμαρτυρίας, για να αναδείξουν το πρόβλημα της υγείας στη περιοχή! Τα προβλήματα της Λαυρεωτικής δεν είναι μόνο ο ΧΥΤΑ…Πολλά και σημαντικά είναι τα προβλήματα των κατοίκων του Λαυρίου (Κυρίως), της Κερατέας και των γύρω περιοχών!Ένα απ΄ αυτά είναι το θέμα της υγείας – περίθαλψης! Εάν το συνδυάσουμε με το μεγάλο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα της περιοχής, τότε αυτόματα το πρόβλημα γιγαντώνεται!

Η ρύπανση απ΄ τα βαριά μέταλλα στο έδαφος του Λαυρίου είναι μόνιμη!
Πολύ υψηλές τιμές μετρήσεων σε Μόλυβδο, Αρσενικό και κάδμιο βρέθηκαν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης. Το “Τέρας” που ονομάζεται κτήριο Κονοφάγου στις εγκαταστάσεις της Γαλλικής εταιρίας, είναι ετοιμόρροπο και απειλεί της ζωές όλων, ακόμα και των Αθηναίων!

Τα κέντρα υγείας της περιοχής υπολειτουργούν.
Η έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρου, τα μη διαθέσιμα ραντεβού αλλά και το “νταβατζηλίκι” των 5 ευρώ στην εξέταση του γιατρού και στις εξετάσεις, προσβάλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, κυρίως των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και τους εκθέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο!
Γι αυτούς του λόγους σε συνδυασμό πάντα με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ο Δήμος Λαυρεωτικής θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες κρατικές αρχές όπως αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Κος Ν. Βλαχογιάννης.

Στην συζήτηση συμμετείχε και η γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια Βουλευτής Τάνια Ιακωβίδου, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, η οποία έκανε ρεπορτάζ για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής. Συνταραγμένη απ΄ όσα είδε και έμαθε, δήλωσε ότι το θέμα πρέπει να φτάσει έως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διότι είναι κάτι το πολύ σοβαρό..!

Πολλά, ενδιαφέροντα και άγνωστα για τους περισσότερους γεγονότα ακούστηκαν στη συζήτηση, αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προβληματισμοί απ τους απλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται καθημερινά απ΄ την κατάσταση! Ιστορίες παραλογισμού και τρέλας στην Οδύσσεια της συντονιστικής ομάδας να συναντήσει τους αρμόδιους και η αδιαφορία του κράτους που εξοργίζει!

Δείτε τα Βίντεο: