Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Φεύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα. Ανακοίνωση Δήμου Λαυρεωτικής – Βίντεο

Ό,τι δεν κατάφερε το κράτος τόσους μήνες, το κατάφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος με το ήθος και το κύρος του. Έτσι μετά από μήνες οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρούν σήμερα από την Κερατέα.

Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη (από τον οποίο ξεκίνησε και η πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση), ο κ. Παπουτσής έδωσε την εντολή να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κερατέα.
Όπως φαίνεται, δόθηκε μια συμβιβαστική λύση καθώς μαζί με τα ΜΑΤ και τα μηχανήματα, φεύγουν και οι κάτοικοι από τα μπλόκα και ανοίγουν οι δρόμοι.

Παπουτσής: «Μπορούμε με διάλογο, δε χρειάζεται η βία»
Την πεποίθηση του ότι η λύση στην Κερατέα μπορεί να βρεθεί με διάλογο και όχι με τη βία εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του.
«Ανοίγοντας τη λεωφόρο Λαυρίου ανοίγουμε νέους δρόμους» αρκέστηκε να πει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ ο κ. Λεβαντής δεσμεύτηκε ότι θα περιφρουρήσει ο δήμος τα μηχανήματα.

Νέο ραντεβού όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών ορίστηκε για την Πέμπτη του Πάσχα, 28 Απριλίου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους τους Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας.
Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος… τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα. Για άλλη μια φορά ο διάλογος απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έφερε ότι ήλπιζαν οι κάτοικοι της πόλης μας.
Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται.
Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας.
Ακριβώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Κερατέα θα περιμένει την έκβαση μιας ακόμα συνάντησης από την οποία προσδοκά θετική απάντηση στη δική της πρόταση … για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.

Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

 

Γ. Πεταλωτής: «Είναι πολιτικές αποφάσεις που υλοποιούνται»

«Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου προγραμματίζεται να υπάρξει κι ένας διάλογος για λεπτομερή ζητήματα και είναι πολύ θετικό ότι υπήρξε μια τέτοια εξέλιξη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την «εκεχειρία» στο «μέτωπο» της Κερατέας, αναφέροντας ότι υπάρχει υποχώρηση από τα μπλόκα και ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση και της αστυνομίας.
Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ του διαλόγου, της μετριοπάθειας και της αναγκαιότητας ενός έργου «που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».
Ερωτηθείς τι άλλαξε ώστε σήμερα να υπάρχει αυτή η εξέλιξη και για το εάν υπήρχε «εμμονή» κάποιου υπουργού σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην απόφαση των κατοίκων ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος.
Συμπλήρωσε δε ότι «το θέμα είναι να υλοποιηθεί το έργο κατά τον καλύτερο τρόπο», ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης» και πως «δεν υπάρχει καμία εμμονή κάποιου που έχει αρθεί, γιατί δεν υπάρχουν εμμονές».
«Είναι πολιτικές αποφάσεις που υλοποιούνται», σημείωσε.

Ν.Δ.: “Κάλλιο αργά, παρά ποτέ για την Κερατέα”

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την εκεχειρία στην Κερατέα.
Ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει ότι, η ΝΔ είχε ζητήσει πριν από δυο εβδομάδες την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής.
« Χρειάστηκε να περάσει μισός μήνας για να ακουστούμε και μεσολαβήσουν πολλά από τότε, με αποκλειστική ευθύνη της αδρανούσας κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.