Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΡεπορτάζΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρεπορτάζ: Ο Βέλγο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος “Μέγας Αλέξανδρος” στο Λαύριο!

Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης του Λαυρίου με άλλες περιοχές και συλλόγους της Ελλάδας και της Ευρώπης, με κοινά ιστορικά στοιχεία και βιώματα, ολοένα αυξάνονται και ισχυροποιούνται.

Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο Βέλγο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος “Μέγας Αλέξανδρος”, ένας σύλλογος που στοχεύει στην ενίσχυση των ιστορικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και των τουριστικών δεσμών μεταξύ της περιοχής του Σαρλεουά και της Ελλάδας. Ένας σύλλογος που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της διάδοσης των ανθρωπιστικών αξιών του Εληνισμού. Απαριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι καθηγητές πανεπιστημίων και διευθυντές μουσείων!

Πολιτιστικός Σύνδεσμος "Μέγας Αλέξανδρος"Παλαιότερα με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, αντιπροσωπεία της πόλης του Λαυρίου είχε επισκεφτεί το Σαρλεουά, μία βιομηχανική πόλης του Βελγίου με πολλά ανθρακωρυχεία. Εκεί είχε πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας ένα συνέδριο με θέματα για την Ελληνική Ιστορία και αρχαιολογία, όπου μίλησαν και Έλληνες επιστήμονες, ένας απ΄ τους οποίος και ο δικός μας καθηγητής Κος Γιώργος Δερμάτης.

Oι εκπρόσωποι του Βελγο-Ελληνικού Πολιτιστικού Συνδέσμου “Μέγας Αλέξανδρος”, βρέθηκαν στη χώρα μας και δεν παρέλειψαν σε μία απ΄ τις στάσεις τους το Λαύριο και τα αξιοθέατα του. Δεν θα μπορούσαν να μην μας τιμήσουν με την παρουσία τους, αφού με την πόλη μας συνδέονται με ισχυρά δεσμά φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Ως μια μικρή ανταπόδοση εκείνης της φιλοξενίας, το Σάββατο 28/05/11 ο Δήμος Λαυρεωτικής με εκπρόσωπο εκ μέρους του Δημάρχου τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων και Δημοτικό Σύμβουλο Κο Μανώλη Μπίστα, τον πρόεδρο της ΕΜΕΛ Κο Τάσο Βλάδο και τον καθηγητή Κο Γιώργο Δερμάτη, δεξιώθηκε την αντιπροσωπεία.

Λεπτομέρειες απ’ την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί: