Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΚερατέαΡεπορτάζΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Ρεπορτάζ: Συγκέντρωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον αγώνα κατά της χωματερής στην Κερατέα

Το κενό ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο θέμα του αγώνα κατά της χωματερής στη Κερατέα, ήρθε να καλύψει ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Κος Σταύρος Ιατρού, με την ομιλία του στη συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης “Ελεύθερες Πόλεις” την Κυριακή 09/10/11.

Ως ο κύριος αρμόδιος εδώ και πολλά χρόνια στον αγώνα κατά της χωματερής, είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει για το θέμα, κάτι για το οποίο ήταν εξ’ αρχής σίγουροι οι κάτοικοι της Κερατέας, που γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης για να ενημερωθούν.

Ο Κος Ιατρού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές του αγώνα, τους ανθρώπους που τον στήριξαν ιδιαίτερα, το πολυσυζητημένο ξημέρωμα που ήρθαν τα ΜΑΤ, την θέση του για τις “Φοβόλες” και την ανάγκη μη εφησυχασμού.
Εκτός του θέματος των απορριμάτων, μίλησε για την οικονομική κρίση αλλά και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κερατέα.

Σημαντική η παρουσία εκπροσώπων αντίστοιχων οργανωμένων κινημάτων κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στη Φυλή. Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι σοκαρίστηκαν απ΄τις ιστορίες για τον τρόπο δημιουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, τα ίδια αντίστοιχα ψέμματα με της Κερατέας που ακούγονταν απ΄τις Κυβερνήσεις, για την ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή της περιοχής και τα σπάνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της Φυλής εξ αιτίας της μόλυνσης της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του πολυσυζητημένου μηνύματος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, περί της στηρίξεως της Εκκλησίας στους μη έχοντες να πληρώσουν τα χαράτσια της εφορίας.

Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο απ΄την εκδήλωση: