Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΡεπορτάζΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρεπορτάζ: “Βραδιά Μνήμης” με την Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαυρεωτικής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα για δημοκρατία και ελευθερία, η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά.
Θεσμοί και αξίες αμφισβητούνται, ο παραγωγικός ιστός της χώρας παραλύει, η μικρομεσαία τάξη στραγγαλίζεται, η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τρέποντας τους νέους σε φυγή αναζητώντας εκτός Ελλάδας τα όνειρα τους.

Τα παιδιά του Λαυρίου και συγκεκριμένα η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής, ταξίδεψαν με τη μουσική τους σε εκείνη την εποχή, όσους με την παρουσία τους γέμισαν το παλιό Μηχανουργείο Λαυρίου για να τα καμαρώσουν.
Με τα ποιήματα και το τραγούδι τους μετέφεραν το μήνυμα του αγώνα και της αλληλεγγύης εκείνων των ιστορικών στιγμών, βάζοντας στην άκρη για λίγο την ταπείνωση, την αγωνία και τον φόβο απ ΄την ψυχής μας, αντικαθιστώντας την με “φως” και ελπίδα!
Συγχαρητήρια στον Δήμο Λαυρεωτικής και συγκεκριμένα το ΝΠΔΔ “Θορικός” για την διοργάνωση της εκδήλωσης και βέβαια στον μαέστρο κ. Ευτύχη Ζαρμπ για το υπέροχο αποτέλεσμα!

Δείτε Βίντεο απ ΄την εκδήλωση: