Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Αδέσποτα ζώαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η εμπειρία μιας επίσκεψης στο Καταφύγιο Αδέσπτοτων Λαυρίου

Σήμερα πήγαμε στο καταφύγιο αδέσποτων Λαυρίου.
Τι να πω… οι φωτογραφίες που βλέπαμε στο facebook ήταν λίγες μπροστά σε αυτά που αντικρίσαμε.

Ένα οικόπεδο, πολλά σκυλάκια και 1 γυναίκα να προσπαθεί να τα φροντίσει όσο μπορεί με τις δυνάμεις της. Βλέπετε έμεινε μόνη της!
1 γυναίκα για 142 σκυλάκια! Εδώ ένα έχουμε στο σπίτι και τα βγάζουμε πέρα δύσκολα… Μία γυναίκα μόνη της με 142 σκυλάκια φανταστείτε…
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΕΙ!

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κα Άννα! 🙂

Εμείς καταφέραμε να της πάμε λίγα πραγματάκια. Για εμάς δεν ήταν τίποτα, όμως για τα σκυλάκια και την κα Άννα πιστεύω ήταν μια μικρή ανάσα.

Καθώς πηγαίναμε, είδαμε στο δρόμο κάποιους ανθρώπους που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλάκια τους. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα. Όλα όμως ήταν με το αφεντικό τους, τον φίλο τους, τον άνθρωπο που τα αγαπάει και τα φροντίζει. Ήταν χαρούμενα. Για τη βόλτα που κάνανε εκείνη τη στιγμή, για το φαγάκι που έχουν κάθε μέρα, για τα χάδια που τους προσφέρει το αφεντικό τους, η οικογένεια και οι φίλοι του. Για ένα σκυλάκι πολλά χαδάκια.

Στο καταφύγιο όμως βρίσκονται 142 σκυλάκια. Και ΜΟΝΟ ΜΙΑ γυναίκα. Ένα λεπτό να αφιερώσει στο χάιδεμα του καθενός, είναι 2 ώρες και 22 λεπτά (είναι αρκετό ένα λεπτό για ένα σκυλάκι;). Ένα ακόμα δίωρο θα χρειαστεί για να τα ταΐσει και να τους βάλει νεράκι. Περίπου ένα τρίωρο – τετράωρο για να τα αφήσει να κάνουν μια βολτούλα στο οικόπεδο (να βγουν λίγο από το 2*4 για να ξεπιαστούν όσο προλάβουν, να τρέξουν, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ξεθυμάνουν) καθώς εκείνη θα καθαρίζει τα σπιτάκια τους. Στο σύνολο; ένα οχτάωρο-εννιάωρο.

Ο πληθυσμός του Λαυρίου (σύμφωνα με την απογραφή του 2001) είναι 10.293 άνθρωποι (σίγουρα θα είναι πολύ περισσότεροι σήμερα).
Το κατιτίς τους να έδιναν μερικοί όποτε μπορούσαν. 2-3 ευρώ το μήνα.. Πόσο είναι; ένας καφές! τόσο ανάγκη τον έχουμε πια;!
Μια παλιά κουβέρτα, μια πετσέτα ή ένα μπολάκι για το νερό τους…μία κονσέρβα… Ένας άνθρωπος να πηγαίνει μια -δυο ώρες την ημέρα να την βοηθάει στο καθάρισμα και στο τάισμα;!
Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τα σκυλάκια και την κα Άννα!

Δε γίνεται να μην υπάρχουν άνθρωποι που να τα αγαπάνε… Τόσος κόσμος είναι εκεί…

Εμείς σήμερα προσφέραμε λίγα πραγματάκια, και μόλις μπορέσουμε θα ξαναπάμε. Όμως μόνο εμείς δεν είμαστε αρκετοί. Χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ για να βοηθήσουμε τα αδεσποτάκια και την κα Άννα που μας έχουν τόσο ανάγκη.
Τι λέτε; Μπορούμε να στερηθούμε ένα καφέ; Αντ’ αυτού, μπορούμε να πάμε μια βόλτα στο πάρκο. Είναι και πιο ρομαντικά! 😉

142 σκυλάκια που θέλουν αγάπη, φροντίδα, προστασία.. Ένα σπιτάκι, μια οικογένεια που να τα αγαπάει! Το όνειρο κάθε μουργάκου.
Μπορείτε έστω να προωθήσετε; Μπορεί να μη θέλετε εσείς έναν παντοτινό φίλο, αλλά ίσως κάποιος γνωστός σας να αγαπήσει μία από αυτές τις υπέροχες μουσούδες και να τους πραγματοποιήσει το όνειρο!

Ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να αλλάξει τους ανθρώπους. Να μη σκέφτονται μόνο το “εγώ” αλλά και το “εμείς”. ΕΜΕΙΣ είμαστε πιο δυνατοί!

Καλή σας Χρονιά !
Και σε εσάς κα Άννα! Σας ευχαριστούμε που τα αγαπάτε και τα φροντίζετε! 🙂
Και στα σκυλάκια ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος να φέρει από μια ζεστή οικογένεια για το καθένα με πολλή αγάπη και στοργή!

lavrio katafygio zwwn

lavrio katafygio zwwn

http://animalsloverers.blogspot.com