Σα να μη πέρασε μια μέρα.. Οι Γερμανοί ξανάρχονται.. (Φωτογραφίες)

Το άρθρο αυτό θα φιλοξενήσει ντοκουμέντα της καταστροφής που έφερε η τριπλή κατοχή στην Ελλάδα και θα ανανεώνεται διαρκώς. Πιστεύουμε ότι η ιστορία γράφεται μόνον με ένα ορισμένο τρόπο και ότι στην συνέχεια αλλάζει και διαστρεβλώνεται υπό το πρίσμα πολιτικών και πολιτικίστικων σκοπιμοτήτων.

Ο λόγος για τον χώρο της δεξιάς και ακροδεξιάς που ειδικότερα την τελευταία δεκαετία έχει επιχειρήσει να διαστρεβλώσει και να μολύνει την ιστορία της εθνικής μας αντίστασης με άθλια ψευτοεπιχειρήματα τύπου: “Οι Γερμανοί σκότωναν αλλά ο ΕΛΑΣ έκανε περισσότερα” ή “Ο Χίτλερ ήταν φασίστας αλλά χειρότερος ήταν ο Στάλιν”. Φυσικά αυτά τα επιχειρήματα βρίσκονται μέσα σε μια προσπάθεια γενικότερη της αστικής τάξης να σπείρει τον σπόρο του αντικομμουνισμού και δεν ευρίσκονται μόνο σε αυτούς τους δύο πολιτικούς χώρους. Ο λόγος τόσο για την χώρα μας όσο και διεθνώς είναι προφανής: Να μην εμπνέονται οι νέες γενιές και οι εργαζόμενοι από τα ιδανικά και τους αγώνες των κομμουνιστών.

Κρίνουμε λοιπόν ότι ιστορικό μας χρέος είναι να αποκαθιστούμε την ιστορική πραγματικότητα όπως έγινε και φυσικά είμαστε πάντα έτοιμοι για την διαφορετική άποψη και τον διάλογο. Με αυτά τα λόγια σας παρουσιάζουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της ναζιστικής λαίλαπας που έφερε η τριπλή κατοχή στην Ελλάδα.

Απόκομμα εφημερίδας της Λέσβου που παρουσιάζει εικόνες από την πρώτη εκτέλεση στο νησί. Η εικόνα τραβήχτηκε το 1942 . Ο εκτελεσμένος ονομάζεται Παναγιώτης Ν Ψάνης
Κρεμάσμα πέντε πατριωτών σε ορεινή τοποθεσία από Γερμανούς
Η καταστροφή του Δίστομου. Η φωτογραφία αυτή διασώθηκε από τον Παντελή Καρακίτση και έγινε γνωστή από την έκδοση φωτογραφιών του Σπύρου Μελεντζή. Η φωτογραφία βρέθηκε αρχικά σε τσέπη Γερμανού αιχμαλώτου του ΕΛΑΣ.

 

Αντάρτισσα του ΕΛΑΣ στην κρεμάλα. Προσέξτε ότι φορά στρατιωτική στολή και μπότες. Στο προσκήνιο ομάδα ανδρών με πολιτικά (πιθανότατα δοσίλογοι) συζητούν μαζί με Γερμανούς.
Ομάδα Γερμανών στρατιωτών φωτογραφίζονται πάνω από πτώματα χωρικών στο Δίστομο
Κρεμασμένος άνδρας σε φανοστάτη της Αθήνας. Η ταμπέλα έγραφε “μαυαργορίτης”. Φυσικά πρόκειται για κάποια άτυχη ψυχή που εκτελέστηκε ως μαυραγορίτης για να επίδειξη η ελληνική κυβέρνηση κουίσλινγκς έργο. Οι πραγματικοί μαυραγορίτες ως στενοί συνεργάτες της ασφάλειας δεν δικάστηκαν ποτέ.
Εκτελεσθέντες από Γερμανούς Ιταλοί στρατιώτες της Μεραρχίας Άκουι στην Κεφαλλονιά. Ο κανιβαλισμός των Γερμανών δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στους πρώην συμμάχους τους.
Χωριάτες του χωριού Κοντομάρι της Κρήτης οδηγούνται σε εκτέλεση από τους Ναζί που φορούν την καλοκαιρινή στολή σαφάρι τους.
Κοντομάρι Κρήτης: Άνδρας οδηγείται σε εκτέλεση από Γερμανό στρατιώτη
Ομαδική εκτέλεση στο Κοντομάρι της Κρήτης
Έλληνας δοσίλογος φωτογραφίζεται δίπλα σε κρεμασμένους μαζί με Γερμανούς στρατιώτες
Eκτέλεση χωρικών στα Καλάβρυτα
Θύματα μαζικών εκτελέσεων των Γερμανών στην Αθήνα
Νεκροί μετά από τις επιχειρήσεις της Βέρμαχτ στην Ήπειρο. Πιθανότατα χωρικοί ή αντάρτες
Γερμανοτσολιάς φυλάει κρεμασμένο πατριώτη μπροστά στον αγανακτισμένο κόσμο
Μέλος του ΕΑΜ σε κρεμάλα των Γερμανών. Η ταμπέλα έγραφε “προδότης”
Bουλγαρικό απόσπασμα ποζάρει πάνω απο κεφάλια νεκρών ανταρτών
Eκτέλεση αντάρτη απο Γερμανούς
Εκτέλεση πατριωτών σε αντίποινα 1943
Εκτέλεση πατριώτη σε αντίποινα κοντά στην Κόρινθο 1943
Κρέμασμα πατριώτη έξω από παράθυρο κτιρίου από Γερμανούς
Βούλγαρος στρατιώτης με κεφάλι Έλληνα (1943)
Κρεμάλα πατριωτών σε νταμάρι κοντά στο Χαιδάρι
Μαζική ταφή 1943 (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία)
Μαζική εκτέλεση στο Αγρίνιο 1943
Nεκροί των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των Γερμανών το 1943
Nεκροί των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των Γερμανών το 1943

http://lalipouli.blogspot.com

Αρέσει σε %d bloggers: