Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα της EUROTERRA αρχίζουν να πλήττουν το Λαύριο

Όσοι κατοικούν στο Λαύριο θα γνωρίζουν για την EUROTERRA, που ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2009 και είχε απασχολήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψιν, γιατί δεν είχε ούτε περιβαλλοντικές μελέτες και όμως είχε ξεκινήσει τις εργασίες για να χτίσει 12.000τ.μ. κτίσματα σε 107 στρέμματα γης. Για να αποφύγει δε την Περιβαλλοντική Μελέτη μιας τέτοιας τερατώδους κατασκευής, προχωρούσε με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. Είχε καταγγελθεί από τον νομαρχιακό σύμβουλο τότε Σταύρο Παπασταυρόπουλο και από τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Λαυρίου, αλλά και άλλους νομαρχιακούς συμβούλους, όπως η Ι. Στεργίου. (φύλλο 7ης 29/2/2010)

Αντιγράφοντας από το αρχείο μας, ο προηγούμενος Δήμαρχος Λαυρίου Δημ. Λουκάς είχε κάνει “στραβά μάτια” σε πολλά στραβά που επαρατηρούντο στην κατασκευή αυτή, αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες όπως είχε καταγγείλει ο Στ. Παπασταυρόπουλος τονίζοντας: «…Μέσα από ένα μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και εταιρίας, ο Δήμος θα πάρει περίπου 300.000 ευρώ ανταποδοτικά και η εταιρία θα γίνει και χορηγός του Μπάσκετ. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. είναι και πρόεδρος του μπάσκετ, αντιλαμβάνεστε τι λέω».

Και αυτός ο ίδιος άνθρωπος, αρνείται σε ένα Νοσοκομείο που καλύπτει την υγεία παιδιών, και ζητάει να εξαιρεθεί της δασικής μορφής, (σήμερα είναι κρανίου τόπος από τις διαδοχικές πυρκαγιές), δεν δίνει αυτή τη γνωμοδότηση, ενώ είναι σύμφωνο το Υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνο το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, σύμφωνο το ΥΠΕΧΩΔΕ.…

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σκαλί να κατέβουμε.».

Η Ομοσπονδία επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, δια μέσου του προέδρου της Κερπελή, είχε μιλήσει προφητικά: «Ανάπτυξη σημαίνει παραγωγή. Εδώ μιλάμε για μεταπράτηση. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για ανάπτυξη η οποία θα στηρίζεται σε παραγωγή. Μόνο για αέρα. Για τη φούσκα του αέρα, για εμπόριο. Το εμπόριο έχει μεταπράτηση. Παίρνω, δίνω, κονομάω, κονομάς, κονομάει. Αυτό όμως είναι το κακό σπυρί που κάποτε σπάει. Είναι το σημερινό φιάσκο της εθνικής οικονομίας που μας έχει εξευτελίσει εθνικά, που μας έχει εξευτελίσει σαν ανθρώπους, σαν παράγοντες σαν θεσμό, σαν χώρα. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτού του είδους η ανάπτυξη».

Το θέμα της euroterra επανέρχεται σήμερα, αφού οι επιπτώσεις της τερατωδους κατασκευής και των πολυκαταστημάτων τσακίζουν τους επαγγελματίες του Λαυρίου. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 22/5..

http://ebdomi.com

Αρέσει σε %d bloggers: