«Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα»

Το παρακάτω κείμενο το διάβασα με ανάμικτα συναισθήματα… Από την μία η μόνιμη προδοσία των κυβερνώντων στην πατρίδα μας σε όλους τους τομείς… Από την άλλη ένας συμπατριώτης μας που προτίμησε να γίνει γενίτσαρος με όσες δικαιολογίες κι αν έχει….

Είμαστε πολλοί (για να μην πω όλοι οι Ελληνες) όσοι δεχθήκαμε κατάμουτρα την προδοτική αδιαφορία ή ακόμα και την εχθρική ανθελληνική αντιμετώπιση σε κάθε σκέλος της ζωής μας….

Ομως δεν φύγαμε. Δεν εγκαταλείψαμε την Ελλαδα.

Γιατί για τον κάθε ένα απο εμάς Ελλάδα κι Ελληνισμός είναι κάτι που δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά καλούπια της προδοτικής κρατικής οντότητας που λυμαίνεται την εξουσία εδώ και δεκαετίες….

– Είμαστε Ελληνες γιατί κυλάει μέσα μας Ελληνικό Αίμα.

– Είμαστε Ελληνες γιατί στο DNA μας υπάρχουν χιλιάδες χρόνια μοναδικής ανθρωπολογικής εξέλιξης.

– Είμαστε Ελληνες γιατί αγαπάμε κάθε τι ελληνικό ακόμα κι αν δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε λόγω της προδοσίας που γίνεται στην παιδεία μας…

– Είμαστε Ελληνες γιατί (Δόξα Τω Θεώ) οι γονείς μας μας πέρασαν ολόκληρη την πολιτισμική και εθνική συνείδηση που πήραν από τους δικούς τους γονείς κι εμείς θα περάσουμε στα παιδιά μας.

– Είμαστε Ελληνες γιατί το επιβάλλει η μακραίωνει αρχαία και ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

– Είμαστε Ελληνες γιατί ότι κι αν προσπάθησαν να κάνουν στην ψυχή μας οι κάθε λογής προδότες χτύπησε και συντρίφθηκε στον τοίχο της, μέχρι θανάτου, φιλοπατρίας μας.

Είμαστε Ελληνες και στα χέρια μας μπορεί να βρίσκεται περήφανα ΜΟΝΟ μία σημαία.

Η Γαλανόλευκη με τον Σταυρό του Χριστού.

Σίγουρα μέσα από την μακραίωνη ιστορία μας δικαίως κυματίζουν πλάι στην επίσημη

και διάφορα άλλα ελληνικά λάβαρα και σημαίες που κατά καιρούς βρέθηκαν στα χέρια των Ελλήνων και κάτω από τα οποία χύθηκε αίμα ελληνικό, όπως οι βυζαντινές αυτοκρατορικές σημαίες με τους δικεφάλους, οι επαναστατικές του 1821 τα μακεδονικά λάβαρα με τον Ηλιο της Βεργίνας κλπ.

Ολα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με το να θέλει κάποιος από εμάς να κρατάει στα χέρια του μια ξένη σημαία ότι κι αν θεωρεί ότι του πρόσφερε το κράτος που εκπροσωπεί.

Ποιός μπορεί να πεί ότι η εθνική συνείδηση εξαρτάται από το “δούνε και λαβείν” μεταξύ κράτους και πολίτη;

Ποιός μπορεί να πεί ότι η εθνική συνείδηση προέρχεται από μια σχέση ανταπόδωσης και αλληλοπροσφοράς;

Ποιός μπορεί να ισχυριστεί το ότι αν δεν μου δώσει το ενίοτε κράτος αυτό που θέλω τότε κι εγώ δηλώνω ότι παύω να είμαι πατριώτης;

Αυτός που θα ισχυριστεί ότι αυτή η οικονομική-υλική-ηθική-κοινωνική σχέση υφίσταται μεταξύ ατόμου και κράτους και χαρακτηρίζει τον πατριωτισμό του ατόμου, τότε νομίζω ότι δικαιολογεί ακόμα και τον προδότη Εφιάλτη στις Θερμοπύλες….

Ο Ξέρξης τον “χρύσωσε” και του πρόσφερε τα πάντα…

Κι ο Εφιάλτης πούλησε την εθνική του συνείδηση και τους συμπατριώτες του που φύλαγαν τα στενά.

Κι αυτό είναι πολύ λυπηρό όταν το ενστερνίζεται ένας Ολυμπιονίκης….

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Προσωπικά γεννήθηκα και θα πεθάνω Ελληνας (με όλη την σημασία της λέξης) ακόμα κι αν μείνω μόνος μου σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λεγεται Ελλάδα….

«Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα»

Στα 22 του χρόνια, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο κανόε καγιάκ σλάλομ (C1), με τα χρώματα της Γερμανίας. Από τα 5 ως τα 10 ωστόσο έζησε στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατάγεται, αν και γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ.

Και οι δύο γονείς του Τασιάδη εξάλλου είναι Έλληνες, η χώρας μας ωστόσο δεν του προσέφερε τίποτα, σε αντίθεση με την Γερμανία, όπως αναφέρει στο «protagon».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τασιάδη:

«Οι Γερμανοί συνάδελφοί σου με ρώτησαν ακόμα αν θα κρατήσω και την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο». 

Και ποια ήταν η απάντησή σου;

«Φυσικά και όχι. Θα κρατήσω μόνο την γερμανική». 

Γιατί; Γιατί όχι και την ελληνική;

«Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά.

Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και μεγαλώνω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά.

Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον εξαιτίας των αθλητικών επιτυχιών μου. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά.

Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία». 

Δεν νιώθεις Έλληνας μέσα σου, δεν αισθάνεσαι ότι τρέχει ελληνικό αίμα;

«Δεν ξέρω πώς εσύ το εννοείς, αλλά πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια». 

Αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής σου, ειδικά τώρα που φέρονται να μας έχουν στην μπούκα;

«Όχι, ποτέ και κανένα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε».

από το gazetta

ΣΧΟΛΙΟ
Σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου…..
Θα τα ξεπεράσουμε.

Επειδή τα ίδια ακριβώς θα μπορούσε κάλιστα να πεί κι ένας γενίτσαρος που τον άρπαξαν οι Τούρκοι με παιδομάζωμα οι δικαιολογίες σου πέφτουν ατυχώς στο κενό….

Για να στο αποδείξω θα αντικαταστήσω μόνο μερικές λέξεις στα λόγια σου όπως θα τις έλεγε ένας γενίτσαρος του Σουλτάνου… 

“…. η Τουρκία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ στρατιωτικά. Η Τουρκία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και μεγαλώνω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά.

Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον εξαιτίας των στρατιωτικών επιτυχιών μου. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στα τάγματα Γενιτσάρων του Σουλτάνου και όταν με το καλό σταματήσω τους πολέμους, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά.”

Μια παράκληση από εμάς. Αλλαξε αν θέλεις και το όνομά σου για να μην μπερδευόμαστε και σε υποστηρίζουμε….

http://filologos10.wordpress.com

Αρέσει σε %d bloggers: