“Ο Τριανταφυλλόπουλος και οι άλλοι” : Σχόλιο του Δ. Δαούτη

Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια όταν κλείνανε τα σχολεία.Όταν παιδάκια γεμίζαμε τις πλατείες με φωνές και γέλια και ένα νάυλον τόπι το παιχνίδι μας. Εκεί στις πλατείες συχνά πυκνά, ίσως κάθε Τετάρτη, Σάββατο ή και Κυριακή πέρναγε κατά διαστήματα ένα ξεχαρβαλωμένο φορτηγάκι και ένα ακόμη ξεχαρβαλωμένο μεγάφωνο. Διαλαλούσε όπως ο ντελάλης στα στενά σοκάκια των προσφύγων της Καλαμαριάς <<Απόψε στην πλατεία του Αη Νικόλα θα γίνει η παράσταση ο Καραγκιόζης Φούρναρης. Ελάτε να γελάσουμε με μία δραχμή>>. Η καρδιά μας φτερούγιζε. Ήταν η ευκαιρία να κάτσουμε λίγο έξω μετά την δύση του ηλίου, με δύο μόνο προβλήματα . To να πάρουμε την άδεια για το ξενύχτι και το δεύτερο να βρούμε την δραχμή!!!

Έτσι λοιπόν οι τρεις λεβέντες με γύρισαν τόσα χρόνια πίσω και αν διάβαζα και τον τοπικό τύπο που προέλεγε την συνάντηση, θα μου θύμιζε το ξεχαρβαλωμένο μεγάφωνο, (χωρίς να θέλω σίγουρα να θίξω τον τοπικό τύπο δυστυχώς δεν παρακολούθησα την παράσταση, βλέπετε ο δημοσιογράφος επιμελώς ατημέλητα ποτέ δεν πέρασε σαν τρέιλερ από κάτω για την επίμαχη συνάντηση ενώ συνεχώς περνούσε τρέιλερ με διάφορα άλλα θέματα πράγματι ανούσια και κουραστικά ίσως μιας εδώ και χρόνια ξεφτισμένης εκπομπής).

Έτσι λοιπόν η παράσταση παίχτηκε στις 01.45. Φρόντισε λοιπόν ο μέγας δικαστής όχι μόνο να μην ειδοποιεί με τρέιλερ πότε θα ακουστεί η παράσταση αλλά την έβγαλε και σε ώρα υψίστης θεαματικότητας και αναγκάστηκα να ψάξω στο διαδίκτυο αλλά δυστυχώς το β΄μέρος δεν το έβγαλα. Μάλλον χάθηκε. Μου είπατε ότι της Καπερώνη το σήμα χανότανε ενώ του Κωστάλα καμπάνα. Μου είπατε ότι όταν κάποιος παρέμβαινε για να σχολιάσει τα <<έργα>> του Λουκά, ο Τριανταφυλλόπουλος το έφερνε στην τάξη <<επί του θέματος>>. Μα ποιο ήταν το θέμα? Δεν θα ασχοληθώ με την σχέση του Τριανταφυλλόπουλου με μέλος της παράταξης Λουκά , έτσι αλλά  από ιδιοτέλεια (Κάποιοι με καταλαβαίνουνε και ας μην με προκαλέσουνε).

Αλλά θα σχολιάσω τα πράγματα όπως τα είδατε εσείς, ίσως με τα δικά σας μάτια τα βλέπω και εγώ. Είδατε έναν λεβέντη να φουσκώνει και να αρχίζει με νούμερα, με αποφάσεις Δ.Σ. που ίσως και έτσι δεν καταλαβαίνατε, και τέλος σωστά να λέει μα αφού στην παραλαβή τα υπογράψατε? (Άρε Βλαχογιάννη έπρεπε να παραιτηθείς τότε στην παραλαβή και παράδοση, έβλεπες εκείνον τον τύπο να παραδίδει για να τους ξεμπροστιάσεις. Άργησες όμως). Βλέπετε τότε τον ένωνε το κόμμα, μετά την δήλωση του άλλου ότι στηρίζει Μαρτίνου, ψάχνοντας για καινούργια πολιτική στέγη και ίσως  τους ψήφους του Μαρτίνου μετάνοιωσε που παρέλαβε έτσι αργά πλέον τα νούμερα και ελλείμματα γύρισαν επάνω του.

Είδατε τον δεύτερο λεβέντη μόνο να χαμογελά ειρωνικά στις αγορεύσεις του Λουκά. Και τον τρίτον ως συνήθως να μην μιλά (Αυτός το έχει αυτό, βάζει άλλους να εκφράζονται γι΄αυτόν). Και έτσι ο περήφανος και τα συρματοπλέγματα βρήκε ότι περιφράζουν άλλη περιοχή και κακώς τα έψαχναν αλλού.Και αφού τελείωσε η εκπομπή γύρισαν πιθανόν όλοι μαζί για το Λαύριο.Μου είπατε δεν καταλάβατε τίποτα.Ούτε και εγώ.Μου είπατε τι ρόλο παίζουνε.Ούτε και εγώ.Μου είπατε τι χρειαζόταν αυτό.Δεν μπορώ να απαντήσω. Άβησος η <<Αγία Τριάς>>. Εκείνο που είδα και δεν το ξεχνώ ανθρώπους Λαυριώτες της παράταξης Λεβαντή με σκημένα κεφάλια να μιλούν για υπόγειες διαδρομές και εσένα τελείως αγανακτισμένο άνθρωπο (δεν θέλω να αναφέρω το όνομά σου) να μου λες, ρε φίλε δεν υπάρχει ένας με παντελόνια να πάρει έναν φάκελο από αυτούς που λέει ότι έχει ο Βλαχογιάννης να τον πάει στον εισαγγελέα? Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε αυτά ? Και μέχρι πότε?

Και εσένα κυρία μου που έχεις τον δικό σου πόνο να ρωτάς. Γιατί εκεί στο <<νησάκι>>δεν βάζουνε τα ξερά φύλλα που πετούν από τον φοίνικα στα σίδερα που από εποχής Δεληγιάννη υπάρχουνε να έχουμε λίγο σκιά όταν κάνουμε μπάνιο!!! Αυτό κύριε και κυρία δείχνει την ανωτερότητα του μυαλού σας. Εσείς έτσι απλά σκέφτεστε και έτσι απλά είναι. Έναντι αυτών που σας υποτιμούν και μετά δύο χρόνια θα τολμήσουν να σας ζητήσουν την εξουσία. Για σένα είναι άλλος κύριέ μου ο δρόμος του εισαγγελέα και της κυρίας η επιθυμία να χαρεί την θάλασσα της πόλης της ενώ για εκείνους οι κοκορομαχίες για να εισπράξεις τίποτα!!!

Μην βιάζεσαι όμως, υπάρχουν άλλες δύο εκπομπές αφού ο κόσμος βαρεθεί την ζούγκλα τον απόλυτο δικαστή που ποτέ δεν δικάστηκε κανείς. Το έριξε στην σάτιρα είναι πιο μοντέρνο και τα τηλεοπτικά νούμερα μετατοπίστηκαν. Ίσως πάνε και στον Λαζόπουλο και ίσως στο Ράδιο Αρβύλα που ξέρεις ? Δεν θα είναι περίεργο να δεις του χρόνου στον Λαζόπουλο τον Αντωνίου και τον Λεβαντή να ορμούν στον Φικιώρη (Εξάλλου ο Λαζόπουλος δείχνει κάποια αδυναμία στον τηλεοπτικό γιατρό). Αλήθεια ποιος δεν σιχάθηκε δύο χρόνια το ίδιο έργο? Και δεν έφτανε αυτό. Αυτοί οι λίγοι πέσανε και στις ανακοινώσεις του τύπου. Πω !! Πω !!

Ο μέγας και περήφανος για τα έργα του μα φυσικά ήθελε να κάνει έργα. Αφού πίσω από την κατασκευαστική υπήρχε ποιός!!! (Κουίζ. Κάνε μου μήνυση Αρίσταρχε). Ο δε άλλος δεν ξέρει τι έκανε. Μάλλον περιμένει τους συμβούλους να του πούνε. Ίσως και ο Φιλίππου να του εξηγήσει πως πήρε λεφτά για την Ανάβυσο μετά τις φωτιές <<Άμεσα>>.

Σε ένα μόνο συμφωνούνε, ότι και οι δυο σώσανε τους φοίνικες. (Μόρογλου σε ποιόν έδωσες το χρίσμα) και ότι και οι δυο αγοράζανε την Ευτέρπη. Εσύ κυρία μου μην περιμένεις ομπρέλες γιατί αυτό που ζητάς γίνεται χωρίς λεφτά. Και τίποτα στην Λαυρεωτική δεν γίνεται χωρίς διαγωνισμό ή μάλλον με απευθείας ανάθεση, μην απευθύνεστε στον δήμαρχο υπάρχουν οι κυνηγοί ή ο <<Δίανθος>> και ίσως και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ίσως μαζέψουνε λίγα ξερά φύλλα και σου φτιάξουνε καμία ομπρελίτσα να κάνεις τα μπάνια σου.

Εγώ έχω μία απορία Κε Λεβαντή. Νομίζετε ότι θα βρήτε κάποιον Λαυριώτη να ακολουθήσει τον συνδυασμό σας στις επόμενες εκλογές? Το βλέπω χλωμό. Εσύ Λουκά νομίζεις και ελπίζεις ότι δεν θα βρεθεί άνθρωπος να τα πάει για αλλαγή σε βαθμό κακουργήματος για τα 125.000,00 €. Λάθος κάνεις. Ή νομίζεις ότι ζεις στην συνείδηση του κόσμου.? Και εσύ Σταύρο και έτσι παρορμητικά και μόνο σου σκεπτόμενος και μόνος σου πράττοντας λίγη τύχη θα έχεις. Εγώ την έχω την μαγκιά και παλεύω με την πένα μου. Τηλεστάρ σε στημένες εκπομπές δεν γίνομαι. Ούτε έχω κάτι να κερδίσω, μάλλον να χάσω. Να χάσω την εκτίμηση των ανθρώπων που με αγαπούν, με ακολουθούν μου λένε τα παράπονά τους, ίσως μου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για όλους σας. Γιατί όποιοι μαζί σας φωνάζουνε φτάνει πια. Με το σόου Λουκά κοιτάξτε να πέσετε στα προβλήματα του τόπου και μην χαραμίζετε ούτε ένα λεπτό για αυτόν  τον τύπο  παρά μόνο ένα πεντάλεπτο για ένα διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα οικονομικών εγκλημάτων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Δημ. Δαούτης

Αρέσει σε %d bloggers: