Η Ευτέρπη «αγκάλιασε» τη πόλη του Λαυρίου!

Η Ευτέρπη, η μούσα της ευχαρίστησης και της μουσικής, «αγκάλιασε» τη πόλη του Λαυρίου, τη περασμένη Κυριακή και χάρισε απλόχερα , αυτό που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει. Τη ψυχική ανάταση. Το ιστορικό αυτό κτίριο, ήταν το κέντρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού για την πόλη του Λαυρίου για σχεδόν έναν αιώνα, από όπου ξεπήδησαν σημαντικοί Λαυριώτες μουσικοί, για τους οποίους η πόλη είναι περήφανη.
Μπροστά σε ένα κοινό που είχε εκστασιαστεί από τη μαγεία του χώρου, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής απέδειξαν ότι είναι άξιοι συνεχιστές της ένδοξης ιστορίας της μπάντας του 1893, που αποτελείτο από τεχνίτες βιρτουόζους μεταλλουργούς. O Δήμος Λαυρεωτικής θέλοντας να τιμήσει τους εναπομείναντες αρχιμουσικούς και μουσικούς της ομώνυμης Φιλαρμονικής, απένειμε τιμητικές πλακέτες. Ι

διαίτερη μνεία έγινε στους κ.κ. Σταμάτη Καλουπάκη και Αργύρη Τσιριγώτη, που προσφέρουν ακόμη και σήμερα τα φώτα τους, στις νεότερες γενιές που στελεχώνουν την Φιλαρμονική του Δήμου μας .
Το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο « ζωντάνεψε» κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής Λαυρίου, υπό την καθοδήγηση του γνωστού και καταξιωμένου μαέστρου, κ. Θεόδωρου Λεμπέση, και συγκίνησε με τις δυο ουβερτούρες που παρουσίασε.
Στη συνέχεια, η “Ορχήστρα των Θαυμάτων”, όπως χαρακτηριστικά έχει ονομαστεί η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρας της ΕΡΤ, απέδειξε ότι επάξια βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική της προσφορά, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της κας Νίνας Πατρικίδου, διακεκριμένης καθηγήτριας βιολιού και εξάρχουσας της Λυρικής Σκηνής.

ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ

Αρέσει σε %d bloggers: