Στον ΑΝΤ1 ξαναθυμήθηκαν το… Λαύριο (video)

Την υπόθεση Λαυρίου και το… «πηγάδι» του θυμήθηκαν και πάλι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για να μας πουν ότι την ώρα που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής, κάποιοι επιτήδειοι συνεχίζουν να κατακλέβουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Δε θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε στο ότι οι επιτήδειοι  οι επίορκοι σε όλα τα επαγγέλματα θα πρέπει να λογοδοτούν και να τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές. Μόνο ερωτήματα όμως προκαλεί η χρονική στιγμή που θυμούνται κάποιοι το γεγονός αυτό που έλαβε χώρα 2 χρόνια πριν (06/08/2010) και δυσφημεί με ανέντιμο τρόπο το λειτούργημα που πράττει το 99% των ευσυνείδητων φαρμακοποιών.

Ναι πράγματι έκανε ό,τι έκανε ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός. Αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι γιατί επί δυο χρονια δεν τιμωρήθηκε κανείς; Αναρωτήθηκε κανείς τι κάνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους; Φταίνε οι φαρμακοποιοί που δεν τιμωρήθηκε ο επίορκος «συνάδελφός τους»; Γιατί δεν αναζητούνται ευθύνες εκεί που αναλογούν; Παρά μόνο αναφέρεται ένα μεμονωμένο γεγονός με επίορκο επαγγελματία υγείας που όντως συγκλόνισε την εποχή εκείνη, αλλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αναμοχλεύεται σήμερα τη στιγμή που το ελληνικό φαρμακείο αργοπεθαίνει ζώντας την άτυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Αναρωτήθηκε κανείς σήμερα πώς λαμβάνουν τα φάρμακά τους οι Έλληνες ασφαλισμένοι; Με τι κεφάλαια; Γιατί με το κοινωνικό κράτος, με τα κονδύλια των ασφαλιστικών ταμείων ιατροφαρμακευτική κάλυψη δεν υπάρχει. Το κράτος έχει χρεοκοπήσει και έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών. Πληρώνονται με το σταγονόμετρο μόνο όσοι… επιμένουν.

Φαρμακευτική περίθαλψη υπάρχει χάρη στο φιλότιμο χιλιάδων φαρμακοποιών που βάζουν πλάτη και με προσωπικές θυσίες ρισκάρουν τις όποιες περιουσίες τους έχουν απομείνει αγοράζοντας μετρητοίς – τις περισσότερες φορές – από τους προμηθευτές τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Σήμερα πολλά φαρμακεία κάνουν «λευκή απεργία» όπως είχαμε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα, αδυνατώντας να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ λόγω των συσσωρευμένων οφειλών.

Σε ένα τέτοιο λοιπόν τοπίο έρχονται κάποιοι και, αντί να εξάρουν την στάση των φαρμακοποιών που με ευσυνειδησία και τεράστια υπομονή συνεχίζουν να στηρίζουν ένα σάπιο σύστημα υγείας, λοιδωρούν έναν ολόκληρο κλάδο για τις αμαρτίες… ενός – ναι ΕΝΟΣ – επίορκου φαρμακοποιού.

Να είναι σίγουροι κάποιοι ότι εμείς οι φαρμακοποιοί θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε τις παραδειγματικές τιμωρίες όσων βλάπτουν με τις ενέργειές τους τον κλάδο και το σύστημα υγείας γενικότερα.

Δεν θα είμαστε όμως αυτοί που θα αφήσουμε ορισμένους να πατάνε επάνω σε ένα μεμονωμένο γεγονός και να το κάνουν σημαία για να καταφέρουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εντυπώσεις.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (από το 34:00 και μετά):

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=3w533_fw_wz4_e%3d&p=1

http://farmakopoioi.blogspot.gr/

Αρέσει σε %d bloggers: