Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντοκιμαντέρ: Η Ελλάδα στον Πόλεμο

To Hellas – Orthodoxy παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα δραματικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα:

Από το ηρωϊκό “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 – όπου γράφτηκαν χρυσές σελίδες παλικαριάς και αυταπάρνησης στα βουνά της Ηπείρου – μέχρι την γερμανική εισβολή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, ξετυλίγεται η σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας και φωτίζονται άγνωστες πτυχές της.

– Ποιες ήταν οι πραγματικές αιτίες της ιταλικής επίθεσης;

– Τι σκεφτόταν ο Μεταξάς παραμονές του πολέμου και ποιες ήταν οι σχέσεις του με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής;

– Ποιες ήταν οι κρίσιμες φάσεις της ιταλικής επίθεσης και πώς τελικά ο Ελληνικός Στρατός κατάφερε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο αρχικά, κατανικώντας τελικά τους Ιταλούς;

– Γιατί οι Γερμανοί μας επιτέθηκαν;

– Ποιοι συνεργάστηκαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής και πώς συνδέονται με τους σύγχρονους δωσίλογους;

– Ποια ήταν τα γεγονότα που μας οδήγησαν στον Εμφύλιο σπαραγμό;

– Ποιος ο ρόλος Παπανδρέου, Παλατιού, Αμερικανών και Κ.Κ.Ε στο αιματοκύλισμα του λαού μας;

– Γιατί σήμερα κανείς δεν θέλει να θυμάται τον Μεταξά και το Έπος του ’40;

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, αναλύονται διεξοδικά στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 73 περίπου λεπτών, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Με τη βοήθεια του ιστορικού Σταύρου Καρκαλέτση, τις πολύτιμες μαρτυρίες του 98χρονου πολεμιστή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου Ανδρεά Λογιάκη, καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό από ελληνικές, ιταλικές, γερμανικές και αγγλικές πηγές, τα γεγονότα της περιόδου αναδεικνύονται, παρά την σύγχρονη εποχή της λήθης και αχαριστίας για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και αμνήμονες.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Επιτρέπεται και…επιβάλλεται η αναπαραγωγή του βίντεο παντού και ιδιαίτερα στους – βομβαρδισμένους από την ανιστόρητη προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε – νέους μας, που οφείλουν να γνωρίζουν πως πριν από μόλις 72 χρόνια, υπήρξαν καθημερινοί άνθρωποι που παράτησαν τα πάντα κι έτρεξαν να πολεμήσουν για την Ελλάδα, με το χαμόγελο στα χείλη.
Υ.Γ. Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε, το Youtube απαγορεύει την προβολή του ντοκιμαντέρ στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σερβία και την Ιαπωνία: Αιτία, η άρνηση προβολής περιεχομένου για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ακολουθεί ως πολιτική (!!!) η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εκεί.
Λυπούμαστε για την αναστάτωση, αλλά βρέθηκε ήδη τρόπος διόρθωσης του προβλήματος: Ανεβάζουμε το βίντεο σε άλλη πλατφόρμα, έτσι ώστε να το δουν και όσοι διαμένουν στις παραπάνω χώρες.

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/