Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις…

1.- Γιατί έχεις αξιοπρέπεια.Δεν είσαι ζώο και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσ΄ άνθρωπος κι απαιτείς σεβασμό.Δεν θ΄ ανεχθείς πια άλλα ψέμματα.Σε κοροϊδεύουν συνεχώς, σε φτύνουν στα μούτρα κι αυτό δε θα τ΄ ανεχθείς άλλο.

2.- Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις.Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για σένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις.Ξέρεις ότι ΄σαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, που σ΄ ένα ψηφιδωτό ανθρώπων που αποτελούν, αυτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα.Μια κουκκίδα που ΄χει αποστολή να λάμπει κι όχι να τρεμοπαίζει.Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις.Για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής.Με πάθος.Κι όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3.- Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα απ΄ τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για τ΄ οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις, είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο-αν όχι καλύτερο-απ΄ αυτόν που βρήκες.΄Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας κι όλα εκείνα τα παιδιά που θα ΄ρθουν, όταν εμείς θα ΄χουμε φύγει.

4.- Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και ν΄ ασκείς εξουσία στη γη των πατέρων σου.Γι΄ αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως κι ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης μ΄ αίμα αυτής γης.Τη γη αυτήν την κληρονόμησες απ΄ τους πρόγονους σου κι οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε.Αυτή η γη είν΄ η πατρίδα σου.Σε χρειάζεται.

5.- Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου απ΄ τα κοινά κι η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας κι αποφάσισες να βγεις απ΄ αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας.Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις.Θ΄ αυτοοργανωθείς.Μετέχεις σ΄ ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους κι εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου.Να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε.Μπορεί σ΄ άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε σένα.Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν μ΄ ένα μικρό βήμα.

6.- Για να σταματήσεις να πλήττεις, να ΄σαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος.Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να ΄ναι μόνιμα στον άνθρωπο.Δεν είσ΄ ανθρωπάκος. Είσ΄ άνθρωπος.Αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες ν΄ αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7.- Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά.΄Ολ΄ αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους, όλ΄ αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με τ΄ οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που συ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια.Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα ΄χει εξουσία πάνω σας.

8.- Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα.Το φάρμακο αυτό πρώτοι τ΄ ανακάλυψαν οι ΄Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία.Οι σκοτεινές δυνάμεις με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν ν΄ αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο μ΄ αληθινή δημοκρατία.Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία κι ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε ισηγορία, ούτε ισονομία.Υπάρχουν μόνο κάποια “δημοκρατικά δικαιώματα”, τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν “δημοκρατία”.Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από σένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός κι όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να ΄χει μόνο η κυβέρνηση, μ΄ έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα κι αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά…Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν, αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9.- Γιατί μόνο όταν εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος και με τις πράξεις σου βοηθάς να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο, σταματάει το πουλάκι που σου τρώει τα σωθικά, να σου τρώει τα σωθικά.

10.- Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες, ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα ΄χει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια.Είσ΄ άνθρωπος με τιμή κι αξιοπρέπεια.Κι επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα

http://www.zougla.gr/blog/

Αρέσει σε %d bloggers: