Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έθρεψαν φίδι στον κόρφο τους οι Σέρβοι !

Είναι γνωστό ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε μεταξύ άλλων και την κλήση σαν μάρτυρα της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ .

Σε δήλωση του στις αρχές του μήνα ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ανέφερε ότι φοβάται το «μακρύ χέρι» του Χόλμπρουκ και της Ολμπράιτ ακόμα και μέσα στη φυλακή. Και έχει απόλυτο ..δίκιο !

Η Μαντλίν Ολμπράιτ εκτός από μια… φοβερά σκληρή και ωμή γυναίκα είναι και το χαρακτηριστικό παράδειγμα της «αγνωμοσύνης».

Γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία. Κατά την αρχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου η οικογένεια της βρέθηκε στο Βελιγράδι .

Η Μαντλίν Ολμπράιτ, μικρό παιδάκι ,καθώς και η οικογένεια της σώθηκαναπό τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων (καθότι Εβραίοι) χάρη σε μια οικογένεια Σέρβων που τους έκρυψαν στο σπίτι τους, με κίνδυνο της ζωής τους.

Κρυμμένους στο σπίτι τους τάιζαν σε μια εποχή που το ψωμί ήταν δυσεύρετο και κατά την οποία πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα.

Στο σπίτι η μικρή Μαντλίν έπαιζε με τα παιδιά της οικογένειας όπωςδείχνουν και οι φωτογραφίες που πολύ αργότερα δημοσιεύτηκαν από την Σέρβικη οικογένεια .

Αργότερα με κίνδυνο της ζωή τους πάλι, τους βοήθησαν να φύγουν κρυφά για την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Λονδίνο.

Πολλοί από τους Εβραίους συγγενείς της στην Τσεχοσλοβακία σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων της..

Πολλά χρόνια αργότερα η Μαντλίν Ολμπράιτ ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ,παρακάμπτει τον ΟΗΕ αλλά και τον πρόεδρο Κλίντον και δίνει εντολή στο ΝΑΤΟ να…… βομβαρδίσει ανηλεώς την Σερβία.

Τους ανθρώπους που την προστάτεψαν και χάρη αυτών απόφυγε ταστρατόπεδα συγκέντρωσης , τα απάνθρωπα βασανιστήρια και τους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς. Εκεί που συνολικά βρήκαν τον θάνατο περίπου 960.000 άνθρωποι.

Από την απόφαση της Ολμπράιτ για τον βομβαρδισμό της Σερβίας μικρά και μεγάλα παιδιά σκοτώθηκαν από τις βόμβες διασποράς, χιλιάδεςακρωτηριάστηκαν και χιλιάδες παιδιά θα γεννηθούν προβληματικά από την ραδιενέργεια των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Δηλαδή στην ουσία έσφαξε , ακρωτηρίασε τα παιδιά και τα εγγόνιααυτών οι οποίοι της έσωσαν την ζωή , διακινδυνεύοντας την δική τους ζωή.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ αποτελεί το ζωντανό και ιστορικό παράδειγμα της έννοιας «αγνωμοσύνη».

Μόνο λεπροί στην ψυχή θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν κατά αυτόν τον τρόπο.

Έχει δίκιο ο Ράντοβαν Κάρατζιτς όταν φοβάται το «μακρύ χέρι» της Ολμπράιτ ακόμα και μέσα στη φυλακή.

Όπως έχει δίκιο και ο σοφός λαός μας με το γνωμικό …..

«Φύλαγε το φίδι το χειμώνα να σε φάει το καλοκαίρι».

ΥΓ Ο απάνθρωπος χαρακτήρας της Μαντλίν φανερώνεται και από την απάντηση της σε ερώτηση δημοσιογράφου του CBS το 1996, εάν άξιζε ο κόπος όσον αφορά τις επιπτώσεις των κυρώσεων εναντίον του Ιράκ, αφού εξαιτίας αυτών μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν πεθάνει , δηλαδή περισσότερα από ότι στην Χιροσίμα.

Η απάντηση της στεγνή : «….. άξιζε τον κόπο» !!!!!!!

ΥΓ 2. Ο πατέρας της Μαντλίν , Josef Korbel έγινε καθηγητής και αργότερα πρύτανης του Graduate School of International Studies στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.

Η πλέον αγαπημένη μαθήτρια του (όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της η Μαντλίν Ολμπράιτ) υπήρξε η….. πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Condoleezza Rice..

Και τις δύο (Μαντλίν και Κοντολίζα) τις δίδαξε …καλά ο ..σωσμένος από τους Σέρβους Josef Korbel !!!!!!

politis-gr.blogspot.gr

Αρέσει σε %d bloggers: