Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντζέντα 21: Οι ΗΠΑ είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα όπου η νεότερη γενιά θα έχει λιγότερη εκπαίδευση απ΄τους γονείς τους

Η προσδοκία ότι οι νέοι Αμερικανοί θα είναι περισσότερο μορφωμένοι και πιο επιτυχής από ό, τι οι γονείς τους δεν ισχύει πλέον.

Μια νέα έκθεση από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα η μόνη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, όπου η νέα γενιά δεν θα ξεπεράσει την προηγούμενη γενιά από άποψη εκπαίδευσης.

Ο Andreas Schleicher, ειδικός σύμβουλος για την εκπαίδευση στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, δήλωσε στο BBC:
“Είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία, διότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δύναμης σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητες των ενηλίκων και πλέον είναι σε κίνδυνο.”
Σήμερα, μόνο το 20% των νεαρών ενηλίκων θα φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης από τους γονείς τους, ποσοστό που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά στον ανεπτυγμένο κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Ο Schleicher λέει ότι ένα σημαντικό πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι ότι η εκτίναξη του κόστους για να πηγαίνεις στο κολέγιο έχει δημιουργήσει ένα εμπόδιο για πολλούς νέους Αμερικανούς που δεν προέρχονται από πλούσιες οικογένειες.

Η Ατζέντα 21 είναι παρόμοια με ένα χταπόδι όπου κάθε πλοκάμι επιτίθεται και σε μια διαφορετική πτυχή της ζωής μας, συχνά ταυτόχρονα. Φανταστείτε ένα τεράστιο χταπόδι στη μέση ενός οικοδομικού τετραγώνου. Κάθε πλοκάμι εισβάλλει και σε ένα διαφορετικό σπίτι.

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: Παραγωγή πολιτών μειωμένης μόρφωσης,με χαμηλά εισοδήματα,ώστε να μην καταναλώνουν πολλά αγαθά και μολύνουν το περιβάλλον.

atheatignosi.gr