Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

“Gracias, Grecia”: Ισπανοί μαθητές ευχαριστούν την Ελλάδα!

Εξακολουθεί να συγκλονίζει το καταπληκτικό video που έφτιαξαν Ισπανοί μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους από τη Μούρθια, ευχαριστώντας την Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα.
Δείτε το…


Ο τίτλος του video είναι «Gracias, Grecia Nuestra herencia» που σημαίνει: «Ευχαριστούμε Ελλάδα, κληρονομιά μας» και απεικονίζει τα επιτεύγματα της χώρας μας σε γλώσσα, επιστήμες και τέχνες. Οι Ισπανοί αποτίουν φόρο τιμής στη χώρα μας για την προσφορά της μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική.

Στο video οι Ισπανοί μαθητές αναφέρουν: «Grecia está presente en muchos aspectos de nuestra vida cotidiana » δηλαδή: «Η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής».

Στο εφτάλεπτο αφιέρωμα ο καθηγητής λατινικών, Αριστείδης Μίνγκεθ, στην αρχή του βίντεο, λέει: «Περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζετε είναι ελληνικά». Μάλιστα, οι Ισπανοί μιλούν ελληνικά!

«Αν δεν το ξέρεις, μιλάς περισσότερα ελληνικά από όσο νομίζεις», αναφέρεται στην αρχή και ακολουθεί αναφορά σε ελληνικές λέξεις που είναι κοινές όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλον τον κόσμο, όπως η αλφαβήτα, τα μαθηματικά και η ιστορία. Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές λένε τα δικά τους ευχαριστώ στην Ελλάδα. «Ευχαριστώ για την ηθική, τον Πλάτωνα, την ιστορία, τον Σωκράτη, τη διαλεκτική» και όλοι μαζί με ένα στόμα για τη φιλοσοφία!

Η κάμερα στη συνέχεια πηγαίνει στην βιβλιοθήκη του σχολείου, στο φωτοτυπικό μηχάνημα, στην αίθουσα μουσικής, την «τέχνη των μουσών». Παντού γίνεται αναφορά για τις ρίζες από την Ελλάδα. Από τον πίνακα περνούν κάποια αρχαία ελληνικά, ενώ η κάμερα μεταφέρεται στο προαύλιο, όπου όλοι ευχαριστούν για τη «γυμναστική, τον αθλητισμό». Στη συνέχεια για την πολιτική και τη δημοκρατία! Λέξεις, που οφείλουν την ύπαρξή τους στην Ελλάδα. Ανάλογοι παραλληλισμοί γίνονται και με ιατρικούς όρους. Φυσικά, δεν ξεχνούν το κρασί και τον θεό… Διόνυσο!

Οι μαθητές μαζεύονται στο προαύλιο και ο καθένας κάνει τη δική του αναφορά στις ελληνικές λέξεις. Ακολουθεί αφιέρωμα στο αρχαίο ελληνικό θέατρο!
Το βίντεο ήδη έχει παιχτεί παντού στην Ελλάδα, αλλά κάνει και το γύρο του κόσμου!

http://www.gazzetta.gr/