Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το σχέδιο απόλυτης κατασκοπείας της CIA προς τους Αμερικανούς πολίτες και η λειτουργία του Μεγάλου Αδελφού σε πραγματικό χρόνο

Το σχέδιο απόλυτης κατασκοπείας της CIA προς τους Αμερικανούς πολίτες μέσω τοποθέτησης κοριών σε σχεδόν όλα τα αντικείμενα προσωπικής χρήσης τους – ράδιο, τηλέφωνο, ψυγείο – βρίσκεται στο τελικό στάδιο πραγματοποίησής του καθώς απομένει μόνο το στάδιο διαδικτυακής εφαρμογής των κέντρων απόλυτης κατασκοπείας.

Η CIA θα μπορεί να παρακολουθεί πλέον όχι μόνο τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες των Αμερικανών πολιτών, αλλά και να συσχετίζει όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει εδώ και δεκαετίες – οποιοδήποτε προσωπικό τηλεφώνημα, e-mail, επιταγή, απόδειξη, επίσκεψη σε γιατρό…

Ο James Bamford, ο οποίος είναι ο «ατρόμητος» συγγραφέας που έχει ρίξει άπλετο φως στις τεχνικές κατασκοπείας της ΝSA προς τους Αμερικανούς πολίτες από τις αρχές του ’80, δηλώνει ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί πλέον να παρακαλουθεί τους πολίτες της Αμερικής σε πραγματικό χρόνο.

H NSA αποτελεί την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Η.Π.Α.(National Security Agency (NSA). Αποτελεί την υπηρεσία κρυπτολογικών πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης των Η.Π.Α και είναι υπεύθυνη για την συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών μέσω σημάτων καθώς και την προστασία των πληροφοριών και των πληροφοριακών συστημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν αδύνατον για την CIA να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που συνέλεξε τα τελευταία πενήντα χρόνια ώστε να διασταυρώσει στοιχεία και πληροφορίες που να πραγματοποιούν το απόλυτο φακέλωμα των Αμερικανών πολιτών.

Ο Bamford έφερε στο φώς δύο άκρως μυστικά προγράμματα της αμερικανικής κυβέρνησης: ένα κέντρο απόλυτης κατασκοπείας στην έρημο της Utah και ένα κέντρο υπερταχείας προσπέλασης κωδικών στο Oak Ridge του Tenn.

Ο Bamford δηλώνει σχετικά: “Η NSA έχει στρέψει τους μηχανισμούς επιτήρησης της στις Η.Π.Α και στους πολίτες….Έχει θέσει σε εφαρμογή κέντρα παρακολούθησης σε όλη τη χώρα τα οποία μπορούν να συλλέγουν δεδομένα και να διατρέχουν δισεκατομμύρια e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις είτε αυτές προέρχονται από την Αμερική είτε από το εξωτερικό.

Έχει δημιουργήσει έναν υπολογιστή ανυπολόγιστης ταχύτητας ώστε να μπορεί να ανιχνεύει πρότυπα και να σπάει δύσκολους κωδικούς. Η οργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει το χτίσιμο εγκατάστασης η οποία θα αποθηκεύει όλα τα δεδομένα που θα συλλέγονται από το διαδικτυακό της δίχτυ…

Και πρόσθεσε: “Όλοι αποτελούμε στόχο: όλοι όσοι επικοινωνούμε αποτελούμε στόχο. Για να καταστήσουν βέβαιο ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από το άγρυπνο βλέμμα του Μεγάλου Αδελφού, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες είναι έτοιμοι να χτίσουν ένα κτίριο αξίας 2 δις δολαρίων κοντά στην απομακρυσμένη περιοχή της Bluffdale στην Utah – που θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το Αμερικανικό Καπιτώλιο – και το οποίο θα φρουρείται με απίστευτα μέτρα ασφαλείας.

Ο επίσημος λόγος κατασκευής του νέου φρουρίου απόλυτου ελέγχου είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αλλά στην ουσία αποτελεί την εφαρμογή του προγράμματος Ολικής Πληροφοριακής Γνώσης (Total Information Awareness) το οποίο πρωτοσχεδιάστηκε υπό τη προεδρία Bush αλλά ακυρώθηκε από το Κογκρέσσο το 2003 έπειτα από την δημόσια και πανεθνική κατακραυγή των ακτιβιστών…

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr