Ρεπορτάζ: Η εκδήλωση “Στο Λαύριο γίνεται χορός” της ομάδας “Η Λαυρεωτική στα παλιά τα χρόνια”

Μια απ ΄τις πιο όμορφες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με τα λόγια των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού  Πάρκου Λαυρίου τη Παρασκευή 15/03/2013.

Η Ομάδα απ΄το Fb “Η Λαυρεωτική στα παλιά τα χρόνια” εξέπληξε τους 400 και πλέον καλεσμένους,  προσφέροντας τους μία οπτικοακουστική παράσταση με τίτλο “Στο Λαύριο γίνεται χορός”.

Το οπτικό μέρος του προγράμματος αποτελείτο από φωτογραφίες παλαιών χρόνων της Λαυρεωτικής όπως αναρτούνται στην ομάδα στο Fb και το μουσικό σκέλος, από γνωστά τραγούδια παλαιών ετών, με 2 χορωδίες της πόλης και 6 σχήματα ντόπιων καλλιτεχνών.

Συμμετείχαν,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν οι:

  • Χορωδία Λαυρίου
  • Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Λαυρεωτικής
  • Δημήτρης Σαρλάνης & Παναγιώτης Τσίρος
  • Στέλιος Νικολάου & Σούλης Σωληναραίος
  • Ευτύχης Ζαρμπ, Παντελής Πνευματικός & Δημήτρης Ψαρράς
  • Μιχάλης Λιόντας, Δημήτρης Αδάμ, Νίκος Τόγιας & Κατερίνα Παραβαλου
  • Βαγγέλης Μαμάς, Μιχάλης & Άρης Βαρδίκος
  • Παντελής Πνευματικός & Χρήστος Σκόνδρας

«Η Λαυρεωτική στα παλιά τα χρόνια», είναι μια μεγάλη ιντερνετική παρέα που έχει ως σκοπό να αναδείξει την ιστορίας της Λαυρεωτικής και των ανθρώπων που έζησαν σε αυτήν, μέσα από παλιές  κρυμμένες φωτογραφίες. Κιτρινισμένες, μισό σκισμένες φωτογραφίες με γνωστούς και με εικόνες της πόλης όπως ήταν παλιά, που γεννούν μνήμες και συναισθήματα.

Αυτές οι μνήμες και τα συναισθήματα ήταν που καθήλωσαν όλους τους παρευρισκομένους στις θέσεις τους, κάτι περισσότερο από 2 ώρες χωρίς λεπτό να τους κουράσουν.

Όλοι και ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, στο τέλος έφυγαν συγκινημένοι, κατενθουσιασμένοι και με ένα παιδικό χαμόγελο στα χείλη, ξαναζώντας στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια, μοιράζοντας συγχαρητήρια και ζητώντας επιτακτικά σύντομα μια ανάλογη εκδήλωση.

Στο επανιδείν….


BINTEO:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Για να σταματήσει η μουσική πατήστε στο 3ο κουμπί (Με το ηχείο)

Αρέσει σε %d bloggers: