Ευχαριστήρια επιστολή του Δ/ντή του Κ.Υ. Λαυρίου κ. Παπασταυρόπουλου στον κ. Μαρτίνο Αθανάσιο

kentro-ygeias-lavrio

κ. Μαρτίνε

                 Ως ιατρός-ΕΣΥ, ως Δντής του ΚΥ Λαυρίου, αλλά και ως “ενεργός πολίτης” της Λαυρεωτικής, σας απευθύνω ένα θερμότατο ευχαριστώ για την συμβολή σας στην κτιριακή αναβάθμιση του ΚΥ, η οποία σκοπό έχει και την αναβάθμιση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών του, και την εναρμόνιση της λειτουργίας του με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον χώρο της υγείας στην περιοχή μας.

papastavropoulosΤο έργο που με την ευγενή χορηγία σας υλοποιήθηκε, έδωσε την δυνατότητα στα ιατρεία των επειγόντων περιστατικών να διπλασιαστούν σε έκταση, να αποκτήσουν δεύτερη είσοδο, και με δεδομένη την ενίσχυσή του ΚΥ από την 1η  Υγειονομική Περιφέρεια με δύο ειδικευμένους ιατρούς επί πλέον των υπηρετούντων και με 4-6 ειδικευόμενους ανά δεκάμηνο, να λειτουργούν δύο εξεταστικές κλίνες ταυτόχρονα, ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη αναμονή και η πολύωρη ταλαιπωρία των ασθενών, και τέλος να διατίθενται σε ετοιμότητα επί 24ώρου βάσεως, δύο κλίνες βραχείας νοσηλείας ασθενών.

Επίσης ο χώρος του χειρουργείου που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε επειδή στα οργανογράμματα των ΚΥ δεν προβλέπεται θέση χειρουργού, διαμορφώθηκε σε χώρο σύγχρονου γυναικολογικού ιατρείου, που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στις γυναίκες της περιοχής μας ( test- pap).

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σας ενημερώσω ότι το ΚΥ Λαυρίου, μικρό σε μέγεθος μεν, αλλά μεγάλο σε διαχρονική προσφορά δε, έχοντας ήδη διαγράψει μια μεγάλη πορεία στον χρόνο, υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και με τον πλέον εναργέστερο τρόπο, την πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, και των περιστασιακών επισκεπτών της, αν λάβει κανείς υπ’ όψη ότι ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως εκ τούτου το Κ Υ Λαυρίου, χρήζει και της τελευταίας ικμάδας του ενδιαφέροντος και της αγάπης όλων μας.

Μόνο η ψυχρή γλώσσα των αριθμών με την μοναδική δύναμη που διαθέτει, μπορεί να εκφράσει με απόλυτο τρόπο, το μέγεθος της διαχρονικής προσφοράς του. Κατ’ έτος αντιμετωπίζει 15.000 περίπου περιστατικά όλων μορφών                ( παθολογικά, χειρουργικά, καρδιολογικά, τροχαία, εργατικά ατυχήματα, γυναικολογικά), και στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν 18.000 περίπου            ιατρικές επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία του κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Οι εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις δε που υλοποιούνται ετησίως ξεπερνούν τις 40.000.

Και βεβαίως όλα αυτά σε ένα ΚΥ, στο οποίο αφ’ ενός ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού υπολείπεται του αριθμού των οργανικών θέσεων που προβλέπει το  οργανόγραμμα λειτουργίας του, και αφ’ ετέρου λόγω ηλικίας αλλά και της φύσεως του λειτουργήματος, έχει ξεπεράσει ήδη προ πολλού τα όρια των σωματικών αλλά κι των ψυχικών αντοχών του.

Όμως, η υψηλού επιστημονικού επιπέδου κατάρτιση των  υπηρετούντων στο ΚΥ ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, η διάθεσή τους που πολλές φορές ξεπερνά την έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος, και η ζεστή ανθρώπινη επαφή που στ σύνολό του το ΚΥ αποπνέει, έχουν κάνει όσους ζήτησαν την φροντίδα του, να το αγκαλιάσουν και να αναγνωρίσουν την ανάγκη της συνεχούς και απρόσκοπτης παρουσίας του στην περιοχή μας.

κ. Μαρτίνε

                  Μετά απ’ αυτή την μικρή αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στην λειτουργία του ΚΥ Λαυρίου, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η προσφορά σας, δεν συμβάλλει μόνο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, αλλά συμβάλλει κυρίως σε κάτι που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, αλλά και τόσο πολύ στερείται.

Συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, της οποίας ο συνεκτικός ιστός διαρρηγνύεται στην πατρίδα μας, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών στα οποία δεν έχει νόημα να αναφερθώ, γιατί μας αγγίζουν όλους μας με οδυνηρό τρόπο.

Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια για το παράδειγμά σας, το οποίο οφείλουν να το ακολουθήσουν και άλλοι επιφανείς πολίτες , σε όποιον επιχειρηματικό τομέα κι’ αν δραστηριοποιούνται.

Η λέξη ευχαριστώ ίσως είναι ελάχιστη απάντηση στην συμπεριφορά σας, τόσο έναντι του ΚΥ, όσο και συνολικά έναντι της τοπική κοινωνίας της Λαυρεωτικής, την οποία έμπρακτα υποστηρίζετε τα τελευταία χρόνια. Είμαι όμως βέβαιος, ότι εσείς γεύεστε την υπέρτατη ικανοποίηση, όχι μόνο από το δικό μας ευχαριστώ, αλλά από τον διάλογο που έχετε με την συνείδησή σας.

Ο Θεός πάντα να ευλογεί το έργο σας, και να σας χαρίζει υγεία.

Με εκτίμηση

Παπασταυρόπουλος Σταύρος

Δντης  ΚΥ Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: