Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Ολυμπιακός ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τσίκλος: «Ο Ολυμπιακός Λαυρίου στη Γ’ Εθνική, ποιος το περίμενε»!

Η ιστορία του Ολυμπιακού Λαυρίου μοιάζει με παραμύθι. Από τα… αλώνια της Γ’ ΕΠΣΑ, στη νέα Γ’ Εθνική! Και ποιος ξέρει, ίσως το όνειρο για το σωματείο, που έχει έδρα τη Νεάπολη και το «Γεώργιος Ραφιάς», να συνεχιστεί. Και πίσω από όλη αυτή την εκπληκτική πορεία βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων», Μιχάλης Τσίκλος… Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος πριν από 12 χρόνια παρέλαβε μια ομάδα σχεδόν διαλυμένη, την οδήγησε στη Δ’ Εθνική και από εκεί, ύστερα από 6 χρόνια, στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι παραπάνω επιτυχίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τσίκλος, σχεδόν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας και εκείνος που παλεύει μόνος του, έτσι ώστε η ομάδα της πόλης του να κάνει περήφανη όχι μόνο τη Νεάπολη, αλλά και όλους τους Λαυριώτες. Φυσικά το έχει πετύχει και με το παραπάνω, σε μια στιγμή μάλιστα που η χώρα μας βρίσκεται σε μια άσχημη οικονομική συγκυρία. Το a-sports.gr συνάντησε τον Μιχάλη Τσίκλο, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Δείτε τι είπε για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, για το αν είχε ονειρευτεί αυτή την πορεία, για τα μελλοντικά του σχέδια και φυσικά για το αν θα παραμείνει στο τιμόνι του Ολυμπιακού Λαυρίου.

Αναλυτικά, είπε στο a-sports.gr:

-Για τη σεζόν που έφυγε και το γεγονός πως στον πρώτο γύρο η ομάδα έκανε κακή πορεία, ενώ στο δεύτερο μισό πρωταθλητισμό: «Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος λόγοι υγείας δεν με άφησαν να ασχοληθώ με την ομάδα και έτσι μοιραία δεν τα πήγαινε καλά. Όλα παίζουν τον ρόλο τους… Στον δεύτερο γύρο ήμουν παρών, βοήθησα και με τις μεταγραφές που έκανα μπορέσαμε να βάλουμε ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε άλλη εικόνα».

-Για τον άθλο του Ολυμπιακού Λαυρίου, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στην Γ’ Εθνική: «Έγραψε ιστορία η ομάδα μόνο και μόνο που ανέβηκε στην 3η κατηγορία. Έγινε γνωστή σε όλο το πανελλήνιο με το επίτευγμα της. Ποιος Λαυριώτης θα περίμενε πριν χρόνια πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου κάποτε θα βρίσκεται στην Γ’ Εθνική; Ποιος θα περίμενε πως, ίσως, η ομάδα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ;».

-Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου πέτυχε τον στόχο του, έχοντας για κορμό γηγενείς παίκτες: «Ήμασταν η μοναδική ομάδα στη Δ’ Εθνική που είχαμε τόσους πολλούς γηγενείς στην ενδεκάδα μας. Παίζαμε με 8 Λαυριώτες και αυτό σίγουρα γιγαντώνει την επιτυχία μας. Μάλιστα ο Ολυμπιακός Λαυρίου είναι και η μοναδική ομάδα που κατάφερε να μείνει 6 χρόνια στην Δ’ Εθνική, σε μια συγκυρία που τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε πολύ άσχημα σε όλους τους τομείς».

-Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα. Στόχος μας είναι η διατήρηση των ποδοσφαιριστών που αποτελούν τον κορμό και οι προσθήκες παικτών που θα βοηθήσουν. Ήδη έχω έρθει σε επαφή με έμπειρους ποδοσφαιριστές και οι περιπτώσεις τους βρίσκονται σε καλό δρόμο».

-Για το αν είχε περάσει από το μυαλό του, πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου από την Γ’ ΕΠΣΑ θα ανέβει κάποτε στην Γ’ Εθνική: «Όχι, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα καταφέρναμε αυτό που πετύχαμε. Είναι μεγάλο κατόρθωμα και μου στοίχισε αρκετά… Μάλιστα θέλω να πω πως αν είχα και την συμπαράσταση της πόλης μας, του δήμου Λαυρεωτικής δηλαδή, η ομάδα αυτή την στιγμή θα είχε κάνει πιο πολλά βήματα μπροστά».

-Για τα σενάρια που ακούγονται περί αποχώρησης του από το τιμόνι του Ολυμπιακού Λαυρίου: «Εφόσον εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά και έχουμε προπάντων την υγεία μας, συνεχίζουμε κανονικά! Δεν σταματάμε… Θα παραμείνω στην προεδρία του Ολυμπιακού Λαυρίου και πάμε για το καλύτερο δυνατό».

Για το γεγονός ότι ανέλαβε τον Ολυμπιακό Λαυρίου και όχι την Λαυρεωτική:«Πριν μπω στον Ολυμπιακό Λαυρίου είχα επιχειρήσει να αναλάβω την Λαυρεωτική. Μερικοί παράγοντες ωστόσο, εκείνης της εποχής, δεν με θέλανε και έτσι δεν προχώρησε. Αν είχα πάρει την Λαυρεωτική που έχει πιο πολύ κόσμο από τον Ολυμπιακό, σίγουρα θα έπαιζε στην Β’ Εθνική».

http://www.a-sports.gr