Εγκαίνια Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε σήμερα τα νέα γραφεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο λιμάνι του Λαυρίου, που βρίσκονται στον επιβατικό σταθμό πλοίων νέας τεχνολογίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το νέο, σύγχρονο κτίριο είναι εξοπλισμένο με προηγμένα τεχνολογικά μέσα, ενώ το λιμεναρχείο, με ένα ηλεκτρονικό σύστημα λέιζερ, θα μπορεί να ελέγχει ηλεκτρονικά την ακριβή ταχύτητα του πλοίου, τον κυματισμό και να δίνει οδηγίες για την ασφαλή πρόσδεσή του, στην περίπτωση που υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κος Βαρβιτσιώτης, αφού εξήρε την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, επεσήμανε:

«Η ανάδειξη των περιφερειακών λιμένων της Αττικής αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης. Το καινούριο Λιμεναρχείο που εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα έργο πνοής για την ευρύτερη  περιοχή του Λαυρίου, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται και ο πλέον σύγχρονος επιβατηγός σταθμός.

Δική μας φιλοδοξία  είναι να επεκταθεί το δίκτυο του Προαστιακού προς το Λαύριο και μεταφερθεί σε αυτό μέρος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ώστε να αναπτύξουμε την περιοχή και να φέρουμε πιο κοντά στην Αττική τις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο, επιτυγχάνοντας φθηνότερα δρομολόγια.

Προσωπικά, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε η περιοχή αυτή να απεμπλακεί από τη σημερινή δυσπραγία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

http://www.zougla.gr

Αρέσει σε %d bloggers: