Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παγκόσμια Χούντα προ των πυλών – Αγοράζεις χύτρα από το διαδίκτυο; Είσαι ύποπτος!

Πως σας φαίνεται να θέλετε να αγοράσετε μια χύτρα μαγειρέματος από το διαδίκτυο και να σας κουβαλιέται η αστυνομία για να σας ανακρίνει ως ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες; Και όμως αυτό αληθεύει και είναι ένα δείγμα της ύπαρξης ενός παγκόσμιου καθεστώτος, που θα ελέγχει την ιδιωτική μας ζωή, και θα μας θεωρεί εκ προοιμίου ένοχους, ή καλύτερα αντιπάλους του.

Καθόταν αμέριμνη στον υπολογιστή της, αναζητώντας την ιδανική χύτρα για την κουζίνα της και ψάχνοντας συνταγές για φακές. Ο σύζυγός της, ήθελε να αγοράσει νέο σακίδιο και έκανε με τον ίδιο τρόπο έρευνα αγοράς. Και ο γιος τους απλά ήταν ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους που ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για την βομβιστική επίθεση στην Βοστώνη. Πού να φανταστούν πως όλα αυτά θα οδηγούσαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κατώφλι του σπιτιού τους…

Κι όμως, αυτό συνέβη σε μία οικογένεια στην Νέα Υόρκη. Όπως διηγήθηκε η Μισέλ Κατελάνο, οι αναζητήσεις των τριών τους στο ίντερνετ φαίνεται πως δημιούργησαν το τέλειο προφίλ τρομοκράτη στα μάτια των αρχών. Για αυτό λοιπόν αποφάσισαν να ερευνήσουν την υπόθεσή τους.
Οι χύτρες έχουν μετατραπεί σε ύποπτο σκεύος της κουζίνας από τη στιγμή που οι αδερφοί Τσαρνάεφ τις χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τις βόμβες που αιματοκύλισαν το μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο. Βέβαια, σε όλο τον κόσμο ανυποψίαστες νοικοκυρές εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν για μαγείρεμα.
Αυτή την ευκολία αναζητούσε και η Κατελάνο, όταν μπήκε στο στόχαστρο των αρχών. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η ίδια στο διαδίκτυο, οι έξι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας όταν σε αυτό βρισκόταν ο σύζυγος και ο γιος της. Και κάπου εκεί άρχισαν οι περίεργες ερωτήσεις. Αρχικά, ήθελαν να μάθουν για την καταγωγή του άνδρα. «Έχετε βόμβες;» τον ρώτησαν στην συνέχεια, αφήνοντάς τον άφωνο.

Και η «ανάκριση» έγινε ακόμη πιο αστεία. Αφού τους ενημέρωσε πως δεν έχουν στο σπίτι χύτρα, όπως ήθελαν να μάθουν, τους διευκρίνισε πως διαθέτουν μαγειρικό σκεύος ρυζιού. «Μπορείτε να φτιάξετε βόμβα με αυτό;», ήταν η επόμενη εντυπωσιακή απορία των αστυνομικών, αλλά όταν αυτός τους ενημέρωσε πως το χρησιμοποιούν για κινόα, στο μυαλό τους χτύπησε νέος συναγερμός, καθώς δεν είχαν ξανακούσει για το τρόφιμο με την… ύποπτη ονομασία. Τους εξήγησε πως πρόκειται για σπόρους ενός «αθώου» θάμνου και προφανώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών και αποχώρησαν ήσυχα από το σπίτι.

«Εκεί φτάσαμε! Να προσπαθούμε να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε φακές και να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω μία χύτρα. Αλλά δεν θα το κάνω online γιατί φοβάμαι!», έκλεισε την διήγησή της η Κατελάνο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr