Η χρησιμότητα των … Άκρων!

Το πολιτικό σύστημα της εποχής μας όπως είναι γνωστό αποτελείται από τρεις βασικές ιδεολογίες, της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.

Φανταστείτε το σαν … αυτοκινητόδρομο όπου ο καθείς κινείται στην λωρίδα του αλλά το Κέντρο έχει ένα βασικό πλεονέκτημα  δηλ. μπορεί να δανείζει αλλά και να δανείζεται ιδεολογικά στοιχεία από Δεξιά και από Αριστερά δημιουργώντας την Κεντροδεξιά ή την Κεντροαριστερά.

Έτσι δεν είναι τυχαίο που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κάθε εκλογικός ιδεολογικός σχηματισμός προβάλει αυτές τις δύο έννοιες με σκοπό να μεγαλώσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του!

Τα τελευταία όμως χρόνια και λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των τριών στάνταρ ιδεολογιών βλέπουμε ότι

δημιουργήθηκαν και τα λεγόμενα άκρα (άκρα Δεξιά και άκρα Αριστερά) τα οποία κινούνται κατά κάποιον τρόπο εκτός ορίων δημιουργώντας σκηνικά και καταστάσεις που ξεφεύγουν πολλές φορές από τα έννομα και τα συνηθισμένα.

Για λόγους αρχής και σεβόμενος την βούληση των συμπολιτών μου δεν αναφέρω ονόματα κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά θεωρώ ότι η ενδυνάμωση και η προβολή τέτοιων σχηματισμών (οι οποίοι συχνά πυκνά αλληλοσυγκρούονται) γίνεται σκόπιμα γιατί βολεύει αυτούς που θέλουν να λειτουργούν ως εγγυητές της τάξης και του νόμου αλλά στη ουσία οι ίδιοι “εντέχνως” να τον καταπατούν προφυλλάσοντας ως κόρη οφθαλμού τα κεκτημένα τους και τα … κλεμμένα τους!

Ο νοών … νοείτω!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
http://attikanea.blogspot.com/

 

Αρέσει σε %d bloggers: