Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Guardian: «Η Ελλάδα έκανε πισωγύρισμα στη Δημοκρατία»

Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει τέτοιο «πισωγύρισμα στη Δημοκρατία» όσο η Ελλάδα γράφει σε νέο της άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Με τίτλο «η Δημοκρατία στην Ελλάδα σε κίνδυνο» αναφέρεται στις προειδοποιήσεις της δεξαμενής σκέψης Demos άλλά και στις προειδοποιήσεις των εφέδρων για πραξικόπημα.“Την ίδια μέρα που οι δικαστικές αρχές διέταξαν έρευνα σχετικά με ιστότοπο εφέδρων που προειδοποιούσαν για πραξικόπημα, η δεξαμενή σκέψης υπέδειξε την Ελλάδα και την Ουγγαρία ως τις δύο χώρες τις πιο ευάλωτες για δημοκρατικό πισογύρισμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η Ελλάδα συγκλονίζεται από υψηλή ανεργία, κοινωνική αναταραχή, διαφθορά και μια σοβαρή απογοήτευση για το πολιτικό κατεστημένο» ενώ επισημαίνεται πως η Ελλάδα είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος των 28 χωρών μελών της Ε.Ε. ενώ εκφράζονται φόβοι για την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού στη χώρα”.Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως “αυξάνονται οι φόβοι πως αντί να τιθασευτεί η εξτρεμιστική οργάνωση, η καταστολή της ομάδας μπορεί τελικά να δημιουργησει μια σπασμωδική κίνηση.

Το κόμμα οι ηγέτες του οποίου θαυμάζουν τον Αδόλφο Χίτλερ και έχουν υιοθετήσει ένα έμβλημα που μοιάζει στη σβάστικα διατηρούν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις παρά τη δημόσια κατακραυγή μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή καταλήγει έχει καρπωθεί όσο κανείς άλλος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα”

http://www.toxwni.gr/