Συμμετοχή του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Πανταζή στην Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς αγώνες “ΣΟΤΣΙ 2014”

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2013 ολοκληρώνετε , με την Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ,  η λαμπαδηδρομία για τους  Χειμερινούς αγώνες ΄΄ΣΟΤΣΙ 2014΄΄ .

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την αφή της από την Αρχαία Ολυμπία στο ναό της Ήρας , διένυσε 2.000 χλμ. περνώντας από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος με τελευταίο σταθμό την Ακρόπολη .

    Η φλόγα θα ταξιδέψει στη Ρωσία ,  από την Μόσχα μέχρι το Σότσι , με 14.000 δρομείς και για πρώτη φορά θα φτάσει ως το διάστημα σε ειδικές συνθήκες με δύο κοσμοναύτες.

   Σε αυτή την όμορφη διεξαγωγή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ΣΟΤΣΙ 2014 συμμετείχε και ο συμπολίτης μας Πανταζής Κωνσταντίνος ως μέλος της Ολυμπιακής  Επιτροπής Λαμπαδηδρομία αλλά και ως Λαμπαδηδρόμος διανύοντας την απόσταση από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός ως την πλατειά Συντάγματος όπου παρέδωσε στον επόμενο λαμπαδηδρόμο .

    Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα , καθώς ο πολιτισμός , οι τέχνες , η δημοκρατία , ο σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη , αποτέλεσαν την παρακαταθήκη του ελληνισμού σε όλη την ανθρωπότητα και εξακολουθούν να είναι οι βασικοί λόγοι που πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες να νιώθουν υπερήφανοι.

lampadiodromia2

lampadiodromia1

Αρέσει σε %d bloggers: