Σπαγγέτι με Πέρκα και Σάλτσα από Φακές και Λιαστές Ντομάτες
Υλικά
2 φιλέτα πέρκας
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
1 φλυτζάνι βρασμένες βιολογικές φακές
5-6 βιολογικές λιαστές ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές σούπας θυμάρι
λάδι, ξίδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα 2/3 από τα φιλέτα της πέρκας και τα χωρίζουμε σε 4 μερίδες και ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη πέρκα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και κόβουμε τισ λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, πιπεριά και τα ψιλοκομμένα κομάτια της πέρκας. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, φακές και το θυμάρι. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο, αλατίζουμε και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ςωτάρουμε τα φιλέτα πέρκας. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε για να ψηθούν (7-8 λεπτά). Βράζουμε το σπαγγέτι και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα με τα λαχανικά και τις φακές.
Μοιράζουμε το σπαγγέτι στα πιάτα, βάζουμε από ένα φιλέτο πέρκας και σερβίρουμε.