Πλιγούρι με Μανιτάρια και Κρασί
ΥΛΙΚΑ
•4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο CORON
•50 γραμμ. αποξηραμένα μανιτάρια πλευρότους
•1 ξερό κρεμμύδι
•2 φλιτζ. Βιολογικό Πλιγούρι
•1 κ.σ. πελτέ
•1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
•4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
•2 κ.σ. μαϊντανό
•Αλάτι ψιλό Μεσολογγίου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά