Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νεκτάριο Καμάριζας χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου

Ανήμερα της εορτής ετελέσθει Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Συλλείτουργο μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικολάου και του έν Ρουάντα Επισκόπου Ιννοκεντίου.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο ναό αποδεικνύοντας πως η πίστη παραμένει το ισχυρότερο αποκούμπι για τον κόσμο στην περίοδο της κρίσης.
Μετά την Αρτοκλασία, ακούσαμε με ευλάβεια και προσοχή  την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ.κ. Νικόλαου και του Σεβασμιώτατου Επισκόπου κ.κ. Ιννοκέντιου. Ι.Μ. Μπουρούντι και Ρουάντας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και αντιπροσωπειών των σχολείων αλλά και των πολιτιστικών
συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον τιμώμενο μεγάλο σύγχρονο Άγιο της Αγίας μας Εκκλησίας. (Τα ίδια και λίγο παραπλήσια είπε και ο Σεβαστός Επίσκοπος Ιννοκέντιος για τι φτώχεια στην Αφρική ).

 Ο Άγιος Νεκτάριος, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικόλαος, ήταν ένας άνθρωπος που ξεκίνησε την πορεία την Ιερά και Αγία μέσα από τις δοκιμασίες της παρούσας ζωής, μέσα από τη φτώχεια, την ανέχεια, τις δυσκολίες και τους
κατατρεγμούς, τις συκοφαντίες και τους διωγμούς.  Ωστόσο, έμεινε σταθερός και αμετακίνητος στην πίστη του προς εκείνον που είναι το Φως και η  Ζωή, τον Ιησού Χριστόν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι ο πιστός πρέπει να υπερβαίνει και να ξεπερνά και τα εμπόδια και τις δυσκολίες είτε αυτά προέρχονται από ανθρώπους είτε προέρχονται από καταστάσεις είτε είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας και οφείλει να αγωνίζεται τον αγώνα τον καλόν, τον αγώνα της δικαιοσύνης, τον αγώνα της υπακοής εις το Θείο Θέλημα, τον αγώνα της μαρτυρίας.
Τέλος αφού ασπάστηκε τον Γέροντα π. Νεκτάριο του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει χρόνια να διακονή το θέλημά του, και του έδωσε την άδεια να μοιράζει το αντίδωρο, για να πάρει και τις ευχές  από τους πιστούς οι οποίοι, του έδωσαν χιλιάδες ευχές.

Τις ευχές θέλουμε να συμπληρώσουμε, από τη θέση του τύπου, Υγεία και μακροημέρευση στο Σεβαστό π. Γέροντα Νεκτάριο.

Ελεύθερος Ρεπόρτερ στο Δήμο Σαρωνικού Ευάγγελος Νίκ.Γούλας.
http://sarwnikos.wordpress.com

Αρέσει σε %d bloggers: